Povežite se s nama

Jedno od ključnih prometnih čvorišta u Primorsko-goranskoj županiji, ono koje se nalazi na Orehovici, bit će pod rekonstrukcijom već od idućeg tjedna, odnosno nakon uskršnjih praznika.

Radovi će trajati tijekom čitave godine, a podijeljeni su u nekoliko faza, kako bi usred turističke sezone promet ipak bio što manje ometan.

Dovršetkom prve faze rekonstrukcije čvora Orehovice vozači će moći sa zaobilaznice iz pravca Škurinja doći na Vežicu i Kačjak, a ostvarit će se i bolja povezanost Kampusa i budućeg kliničkog bolničkog centra Rijeka.

U drugoj fazi predviđena je izgradnja nove izlazne rampe za sva vozila koja dolaze do Orehovice iz smjera čvora Čavle (Zagreb) te nastavljaju put prema centru Rijeke, odnosno izgradnje nove ulazne rampe za sva vozila iz smjera centra grada (Ulica Franje Račkog), koja bi se preko nove rampe mogla uključiti na obilaznicu i nastaviti put prema tunelu Trsat i dalje prema Škurinju.

Posljednja faza je također i najskuplja te najsloženija, jer predviđena je izgradnja nadvožnjaka preko osi obilaznice kako bi se ostvarila prometna veza za sva vozila koja iz centra grada preko Banskih vrata dolaze do Orehovice te se preko nadvožnjaka mogu uključiti na obilaznicu i nastaviti putovanje u smjeru Grobnika, te dalje Zagreba.

Radovi na prvoj fazi trebali bi tako početi već u utorak 07. travnja, dok ugovori za drugu fazu još uvijek nisu potpisani.