Povežite se s nama
22. kolovoza 2013. Rijeka je ugostila veliki Stuttgart u prvoj utakmici playoff-a Europske lige. Pa iako nitko nije davao velike izglede Rijeci za pobjedu ili prolaz, a poneki “znalci” su čak išli toliko daleko s tvrdnjama da Rijeka nema apsolutno nikakve šanse, navijači su prepoznali trenutak i razgrabili sve ulaznice koje su se našle u prodaji.

Tako je pao i rekord stadiona od postavljanja stolica na svim tribinama. Bilo je 10.500 gledatelja koji su pozdravili sljedeći sastav: Vargić, Tomečak, Marić, Lešković, Škarabot (Boras 77′), Kvržić, Zlomislić, Maleš, Alispahić (Pokrivač 69′) Sharbini (Močinić 61′), Benko.

U fantastičnoj atmosferi ispunjene Kantride, velikom borbom i požrtvovnošću Rijeka je povela u 74′. Strijelac je bio Benko na asistenciju Tomečaka. U 87′ Benko je u ulozi asistenta, a Kvržić strijelac za 2-0. Ibišević je uspio u 89′ ugurati loptu u mrežu s nekoliko metara te smanjiti na 2-1.

Ova pobjeda nad Stutgartom, uz onu nad Realom iz Madrida, jedna je od najvećih pobjeda Rijeke koja je svakako ostvarila odličan rezultat pred uzvrat u Njemačkoj gdje će tjedan dana kasnije nogometaši Rijeke ostvariti jedan od najvećih uspjeha kluba s Kantride, podsjeća portal HoćuRI.com.