Povežite se s nama
Novost u ovogodišnjim programima manifestacije Ožujak oaza wellnessa u Opatiji je Dan otvorenih vrata Parka prirode Učka koji će se održati u subotu 12. ožujka. Turistička zajednica grada Opatija u suradnji s JU „Park Prirode Učka“, Klubom za sportsku rekreaciju „Gorovo“ i Planinarskim društvom „Opatija“ te uz potporu Saveza za športsku rekreaciju „Sport za sve“ i Zajednicu sportova PGŽ, koji su ovu manifestaciju upisali u kalendar Festivala sportske rekreacije PGŽ. Danom otvorenih vrata PP Učka predstavit će se uzbudljivi koloplet iskustava i doživljaja koje nudi jedna od najviših kvarnerskih planina svima koji se odvaže kročiti na njene padine.

Uz planinarski uspon na Učku iz Opatije, istraživanje staza i poznatih atrakcija poput fontane Voda Josipa II. i čudesne Vele drage, geomorfološkog spomenika prirode, te trekkinga uz stručnu pratnju na Vojak, po prvi puta organizirat će se i stručno vođenje Parkom električnim biciklima. U suradnji sa Spa Wellness Akademijom Učilišta Lovran u Planinarskom domu „Poklon“, u 13:00 i u 14:00 sati održat će se predavanja i radionice na teme disanje i autogeni trening te aromatični mirisni suveniri, a sve uz degustaciju zdravih napitaka.

Svi programi su besplatni za sve sudionike. Za goste smještene u opatijskim hotelima i privatnom smještaju osiguran je prijevoz iz Opatije na Učku i natrag. Isto tako organiziran je i autobusni prijevoz za povratak s Učke za sudionike uspona na Učku (Opatija – Poklon) uz obaveznu prethodnu najavu na broj telefona TIC-a TZ Opatija 271-310.

Pansion Učka na Poklonu nudit će po prigodnim cijenama domaće delicije, a za dobru zabavu zaduženi su Trio Asi.

Proljeće je vrijeme buđenja prirode i čovjeka, doba u kojem se osjeća potreba za tretmanima uljepšavanja, opuštanja ali i brigu za zdravlje i fizičkom aktivnošću. Stoga smo ove godine osmislili i brojne programe u Parku Prirode Učka kako bi posjetiteljima, a posebno opatijskim gostima omogućili kako dobru rekreaciju tako i jedno novo emotivno i intelektualno iskustvo, te im otkrili kvalitetu i dobrobit najbolje destinacije zdravlja u Hrvatskoj, poručila je Suzi Petričić, direktorica opatijske turističke zajednice.

Tjedan dana kasnije, u subotu 19. ožujka održat će se Dan otvorenih vrata zdravlja i wellnessa u Villi Angiolini, uz stručna predavanja o svjetskim wellness trendovima, suvremenim tretmanima i tehnikama, ali i aktivni programi poput sportske rekreacije, šetnji obalnom šetnicom Lungomare, aerobica i zumbe. Istog se dana u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer održava i izložba kamelija u sklopu Dana kamelija, uz prigodnu prodaju sadnica i suvenira.