Povežite se s nama

Turistička zajednica i Grad Bakar organiziraju manifestaciju „Šetnja kroz povijest“ u subotu, 18. lipnja s početkom u 18:00 sati, gdje će razne udruge i pojedinci našega kraja kroz prezentacije, radionice, degustacije, izložbe i glazbene programe predstaviti djelić naše bogate povijesti.

Pozivaju se svi da taj dan posjetite Bakar i prošećete starom gradskom jezgrom, te naučite ponešto o bogatoj povijesti drevnoga grada Bakra.

Pridružite im se u putovanju kroz povijest te na zanimljiv način upoznajte Frankopanski kaštel, Crkvu sv. Andrije ap., Kriptu i katakombe, Crkvu sv. Križa, Rimsku i Tursku kuću te male trgove i uličice našega lijepoga grada.

Stručno vođenje organizirano je u 19:00, 20:00 i 21:00 sat, a polazak će biti ispred Kaštela kod Banskih vrata.

Doživite Bakar na drugačiji način, „šetajući“ kroz bogatu povijest našeg drevnog grada!

ŠETNJA KROZ POVIJEST

Program:

– „Šetnja kroz povijest“ i dan otvorenih vrata u starom gradu u 18:00 h

– Instalacija tradicijskih barki Jadrana „Jedra Jaza“ i otvorenje izložbe „Pod voltun va kaštelu“ autora Luciana Kebera u Kaštelu u 19:00 h

– Stručno vođenje organizirano je u 19:00, 20:00 i 21:00 sat, polazak ispred Kaštela

– Otvorenje izložbe “Zvončari i tradicijske maske Europe” autora Marine i Nikole Vrančić u Kaštelu u 21:00 h

– Svečano otvorenje Margaretinog leta ispred Kaštela u 22:00 h

– Koncert Đanija Stipaničeva ispred Kaštela u 22:30 h

19.6. – nedjelja – „RASPJEVANI ŽAL“

– Likovna radionica u organizaciji Društva Naša djeca Bakar na Žalu ribara u 19:00 h

– Susret dječjih zborova u organizaciji Praputnjarskih slavića na Žalu ribara u 19:00 h

U slučaju ružnog vremena manifestacija će se održati u Domu kulture na Hreljinu.

Ova manifestacija ima i humanitarni karakter. Dječji vrtić Bakar prikuplja sredstava za pomoć djevojčici iz Kukuljanova. UŽAR LENA rođena 23.7.2014. ima sljedeću dijagnozu: H35,5- NASLJEDNA MREŽNIČNA DISTROFIJA – Utvrđeno oštećenje razina III- teži invaliditet ( III stupanj)

Djevojčica pokazuje oštećenja u području vida koja postepeno ograničavaju motoričku samostalnost. Ovisna je o tuđoj pomoći s obzirom na dob i invaliditet. Potrebna su joj optička pomagala, koja bi joj omogućila da vidi predmete osobe na 20 cm daljine. Potrebno joj je 3 pomagala jedan za sunčano vrijeme, za oblačno i u prostoriji. Djevojčica je još i daltonista. Nema oštećenja drugih motoričkih i intelektualnih funkcija i za svoju dob napredna. Živi s ocem i majkom i starijom sestrom koja od jeseni kreće u 1. razred oš. u obiteljskoj kući na Kukuljanovu i samo je otac zaposlen. Djevojčica je polaznik već godinu dana jaslica u vrtiću Škrljevo.