Povežite se s nama


Danas u 18 sati na Kontu (ispred hotela Continental) dogodit će se jedno od najmasovnijih okupljanja građana i građanki Rijeke. Želimo poslati poruku da Hrvatska može i treba bolje. Pokažimo da vjerujemo obrazovnim radnicama i radnicima, stručnjacima i stručnjakinjama, njihovom znanju, poštenju i predanosti reformi. Pokažimo da želimo da oni odrade posao do kraja, bez pritiska, intervencija, cenzura. Obranimo pravo na obrazovanje 21. stoljeća, poručuju organizatori.

Pojedinici i pojedinke iz riječkog javnog života su odlučili poduprijeti naš prosvjed, te smo organizirale kratak program s govorima.

Napominju također da je ovo miran građanski prosvjed, te mole sve sudionike i sudionice da na dostojanstven i primjeren način podupru reformu obrazovanja. Moli se i sve sudionike i sudionice da se suzdrže od isticanja političkih obilježja. Obitelji s djecom su dobrodošle.

Inicijativa Hrvatska može bolje okuplja učitelje i učiteljice, gotovo 200 udruga, sindikate SSSH, Maticu Hrvatskih sindikata, Sindikat hrvatskih učitelja, Sindikat Preporod i druge, te razne pojedince i građanke i građane Hrvatske.