Povežite se s nama

Mozaik

Dani bosansko-hercegovačke kulture u Rijeci uz bogati program

Objavljeno

na

IlustracijaU sklopu manifestacije Dani bosansko-hercegovačke kulture 2019., u petak i subotu, 22. i 23. studenog, održat će se tribine, promocije knjige, izložba i degustacija „bosanske kuhinje“.

Dvodnevna manifestacija održava se u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine koji se obilježava 25. studenog.

U petak, 22. studenog u 17 sati u Gradskoj vijećnici, Korzo 16, održat će se tribina o kontinuitetu bosanske državnosti te aktualnim političkim i međunarodnim prilikama Bosne i Hercegovine. Na tribini će biti predstavljen povijesni roman „Ljetopis o kralju Tvrtku“ autora Jasmina Imamovića, gradonačelnika Tuzle, koji je ujedno i gost tribine.

U subotu, 23. studenog u 14 sati, u prostoru Bošnjačke nacionalne zajednice bit će otvorena izložba „Reis Mehmed Džemaludin ef. Čaušević”, nakon koje slijedi promocija knjige „Mehmed Džemaludin ef. Čaušević“, autora prof.dr.sc. Fikreta Midžića. Na kraju manifestacije u 15,30 sati, u organizaciji Bošnjakinja Rijeke i Primorsko-goranske županije bit će prezentirana jela „Bosanske kuhinje“ na kojoj će posjetitelji moći i degustirati.

Manifestaciju organiziraju Vijeće bošnjačke nacionalne manjine za Primorsko-goransku županiju, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke, Bošnjačka nacionalna zajednica za Primorsko-goransku županiju i Udruga mladih Bošnjaka i prijatelja Rijeke i primorsko-goranske županije,

Pokrovitelji manifestacije su Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Grad Tuzla i Općina Bosanska Krupa.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram