Povežite se s namaUdruga Centar za poticanje darovitosti Rijeka i Društvo roditelja darovite djece „Lodur“ u suradnji s Odjelom gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke, organiziraju aktivnosti uz obilježavanje Dana darovitih učenika u tjednu od 20. do  25. ožujka 2017. godine.

U sklopu manifestacije, u ponedjeljak, 20. ožujka 2017. godine, održat će se sljedeće:

 • Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Muzejski trg 1
  11.00 – 12.30 sati
  Perun, Veles i Mokoš
  Sudionici: učenici 1.razreda srednje škole (do 15 sudionika).

Radionica potiče logičko zaključivanje i povezivanje novih s poznatim pojmovima. Kroz različite aktivnosti radionice sudionici će uspoređivati i povezivati vjerovanja zapisana u slavenskoj mitologiji s poznatim običajima stanovnika našeg kraja u ranom srednjem vijeku te će upoznati muzejski postav koji prezentira srednjovjekovni arheološki lokalitet Stranče – Gorica.

 • Gradska knjižnica Rijeka, Dječji odjel Stribor, Kreativni laboratorij, Trg 128. brigade HV 6,
  16 – 18 sati
  Dan otvorenih vrata 3D printa, radionica upoznavanja s 3D printom
  Sudionici: djeca od 10 do 14 godina
  Voditelj: Kristian Benić

Programom obilježavanja Dana darovitih učenika želi se skrenuti pozornost javnosti, posebice stručne, na prava darovite djece i odgojno-obrazovne potrebe koje proizlaze iz njihovih specifičnih osobina. Kroz razmjenu ideja i iskustava namjerava se senzibilizirati javnost o važnosti prepoznavanja i njegovanja darovite, kreativne i talentirane djece i mladih, kao budućih pokretača našeg društva.