Povežite se s nama

Vijesti

Darijo Vasilić ostaje predsjednik PGS-a

Objavljeno

na


Darijo Vasilić ostaje na čelu Primorsko goranskog saveza još četiri godine. Jednoglasno je to odlučilo 140 delegata PGS-a na Izvještajno- izbornoj konvencij stranke što je danas održana u Rijeci. Za Vasilićevu zamjenicu izabrana je Tea Mičić Badurina, troje potpredsjednika su: Ana Trošelj, Damir Pilepić i Robert Maršanić; politički tajnik ostaje Franjo Butorac; predsjednica Vijeća stranke Snježana Podobnik, a u Predsjedništvo PGS-a još su ušli: Nikola Ivaniš (Rijeka), kao počasni predsjednik, Nasrin Štljić, kao predsjednica ogranka Rijeka te danas izabrani: Branko Kleković (Crikvenica), Edo Grubešić (Rijeka), Boris Barbalić (Baška), Robert Marčelja (Jelenje), Senka Šubat (Bakar), Nataša Blažević Starčević (Fužine), Franjo Ružić (Ravna Gora), Slavko Gauš (Klana), Bojan Marčić (Kastav), Franjo Volarić (Krk), Rajko Stanić (Matulji) te Danijel Hatežić (Čavle).

Konvenciju je obilježila i prisutnost velikog broja gostiju, a poimence svakako valja izdvojiti: Valtera Flegu, istarskog europarlamentarca, potpredsjednika Vlade RH Olega Butkovića i Dalibora Pausa, predsjednika IDS-a, koalicijskog partnera PGS-a na predstojećim parlamentarnim izborima. Uz njih, prisutnim regionalistima obratili su se predstavnici: SDP-a, HSU-a, Možemo, HSS-a, Unije Kvarnera i nezavisna županijska i riječka gradska vijećnica Iva Rinčić. Svi oni apostrofirali su upravo Primorsko –goranski savez kao političku stranku koja se već 33 godine tako uporno, konzistentno i borbeno zalaže za svoj kraj i za svoje ljude, ali i za dobrobit Hrvatske u cjelini. Mnoge su stranke sličnih regionalističkih opredjeljenja nastajale i u Dalmaciji i u Slavoniji i u ostalih krajevima zemlje, ali su, nažalost, neslavno propadale, a upravo Primorsko goranski savez ne samo da je opstajao već je sve ove godine dodatno osnaživao, naglašeno je.

Oleg Butković, predsjednik županijskog HDZ-a, potpredsjednik nacionalnog HDZ-a, prirodnog političkog suparnika regionalista, i Vlade RH istaknuo je da PGS-u, ma koliko se njegova stranka ideološki ili na bilo koji drugi način neslaganja s politikama PGS-a, nitko ne može poreći da se sva ta desetljeća ustrajno borio za bolju Primorsko-goransku županiju i Hrvatsku. Podnoseći uvodni izvještaj o radu stranke u proteklom razdoblju, novi-stari predsjednik stranke rekao je da PGS nije podbacio niti u jednim od izbora održanih u prethodnom razdoblju na koje je izašao. Štoviše, gotovo je svugdje napravljen iskorak: samostalna tri vijećnika ivijećnički klub u Gradskom vijeću Grada Rijeke, tri mandata u županijskoj Skupštini, sačuvana vodeća mjesta u izvršnim vlastima u kojima ih je PGS obnašao i ranije, u postocima veći broj vijećnika u predstavničkim tijelima općina i gradova, značajno veći broj mandata osvojenih na izborima za riječke mjesne odbore… Stranka je u Sabor upućivala inicijative i konkretne prijedloge, primjerice onaj o revitalizaciji, odnosno spašavanju propadajućeg Gorskog kotara, glasno se zalagala za zelenu tranziciju, borbu protiv korupcije, ali i za baštinjenje antifašističkih vrijednosti. Kao i od prvog dana, temeljni politički cilj PGS-a ostaje fiskalna, organizacijska, politička…, riječju stvarna decentralizacija;efikasnija javna uprava; regionalizacija Hrvatske.

Odmora, međutim, nema i ne smije ga biti budući da uskoro ulazimo u „superizbornu“ godinu, dodao je Vasilić. Za PGS su, dakako, najznačajniji oni za Sabor Republike Hrvatske na koje ta stranka izlazi u 7. i 8. izbornoj jedinici. Već se zna da u 8. jedinici u izbornu trku PGS kreće s partnerima iz IDS-a, a vrlo vjerojatno će im se pridružiti i još nekoliko lijevo-liberalnih stranaka. Za saborska mjesta u 7. izbornoj jedinici, pak, primorsko-goranski regionalisti borit će se u partnerstvu s „Fokusom“ i „Reformistima“, a potpisivanje te koalicije očekuje se sljedećih dana, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže