Povežite se s nama

Vijesti

Davorka Guštin i iduće četiri godine na čelu riječkih vrtića

Objavljeno

na

Ilustracija


Gradsko vijeće Grada Rijeke na svojoj nedavnoj sjednici potvrdilo je novi ravnateljski mandat Davorki Guštin u ustanovi Dječji vrtić Rijeka.

Upravno vijeće ustanove nakon provedenog natječaja zaključilo je kako je Davorka Guštin u dosadašnjem radu podigla odgojno-obrazovni rad ustanove na višu razinu, uključena je u proces reorganizacije Dječjeg vrtića Rijeka i usklađenje ustroja ustanove sa Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i obrazovanja pa je Gradskom vijeću predložilo da je ponovno imenuje za ravnateljicu Dječjeg vrtića Rijeka na razdoblje od četiri godine, što je i potvrđeno.

Na istoj sjednici kao točka se našao i Program javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane i predškolske dobi Grada Rijeke za pedagošku 2018./2019. godinu

Ovim je Programom definiran novi način sufinanciranja redovitog programa predškolskih ustanova u vlasništvu drugih fizičkih i pravnih osoba, kojih je na području grada Rijeke ukupno deset. U pedagoškoj 2018./2019. godini, roditelji s područja grada Rijeke koji upisuju dijete u jedan od vrtića drugih osnivača na području grada Rijeke, plaćat će istu cijenu redovitog vrtićkog ili jasličkog programa, bez obzira u koji vrtić će dijete upisati.

Na taj način roditeljima će se pružiti mogućnost izbora dječjeg vrtića, a pritom će cijena redovitog programa biti jednaka cijeni u gradskim vrtićima. Roditelji će mjesečno sudjelovati u cijeni redovitog programa iznosom od 720,00 kn. Grad Rijeka uplaćivat će dječjim vrtićima ostatak iznosa do pune mjesečne cijene programa utvrđene u prošloj pedagoškoj godini. Primjena novog načina sufinanciranja započet će 1. siječnja 2019. godine, a do tada će se redoviti program ranog i predškolskog odgoja sufinancirati istim iznosom po djetetu kao u prethodnoj pedagoškoj godini.

Grad Rijeka sufinancirat će roditelje samo ukoliko oba roditelja i dijete imaju prebivalište na području grada Rijeke. U Proračunu Grada Rijeke za 2019. godinu za sufinanciranje predškolske djelatnosti drugih osnivača osigurat će se 6.483.680,00 kuna.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram