Povežite se s nama

Vijesti

Delegacija iz Kine posjetila PGŽ

Objavljeno

naU sjedištu Primorsko-goranske županije župan Zlatko Komadina i predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat sa suradnicima primili su delegaciju kineske provincije Liaoning na čelu sa zamjenikom guvernera Chenom Xiangqunom. Prijateljske odnose s Primorsko-goranskom županijom Provincija Liaoning njeguje od 2002. godine kada je u Beijingu potpisan zajednički Sporazum o suradnji.

Na primanju je bilo razgovora o mogućnostima širenja suradnje za što su kineski predstavnici kao posebno zanimljive istaknuli područja obrazovanja i turizma s naglaskom na zdravstvenom turizmu te infrastrukture.

Župan Komadina u tom smislu istaknuo je dosadašnja pozitivna iskustva županijske ustanove Thalassotherapia Opatija koja je s kineskim liječnicima ostvarila suradnju u području tradicionalne kineske medicine te je kao jedan od najvećih aktualnih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj naglasio izgradnju Pelješkog mosta koja se realizira upravo u suradnji s kineskim izvođačima.

Predsjednik Gradskog vijeća Poropat osvrnuo se pak na dosadašnju suradnju Rijeke s prijateljskim kineskim gradovima Dalianom, Ningbom i Quingdaom te naglasio želju da se kineska inicijativa „Put svile“, osim u kulturnom, iskoristi u svrhu jačeg gospodarskog povezivanja.

Zamjenik guvernera Chen iskoristio je susret kako bi županu Komadini uputio poziv za sudjelovanje na nadolazećem sastanku Federacije kineskih župana koji će se održati upravo u Liaoningu.

U okviru boravka u Rijeci izaslanstvo Provincije Liaoning posjetilo je Zagreb Deep Sea kontejnerski terminal u pratnji predstavnika Lučke uprave Rijeka te Razvojnu agenciju Primorsko-goranske županije u kojoj ih je ravnatelj Agencije Vedran Kružić upoznao s aktualnim i planiranim razvojnim projektima regije.

Po završetku sastanka zamjenik guvernera Chen Xiangqun upisao se u Knjigu dojmova Primorsko-goranske županije.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram