Povežite se s nama

Grad Rijeka domaćin je Svjetskog prvenstva seniora u boćanju 2015. koje će se održati od 20. do 26. rujna 2015. Tim povodom u Rijeci boravi delegacija Međunarodnog boćarskog saveza (FIB) u tehničkom obilasku objekata u kojima će se prvenstvo održavati. Riječ je o Boćarskom centru Podvežica te u boćarskim dvoranama Hrastenica Čavle i Marinići.

Na sastanku Izvršnog odbora Međunarodnog boćarskog saveza FIB (Federation Internationale de Sport Boules) u Eybensu (Francuska) odlučeno je da Rijeka bude domaćin Svjetskog seniorskog prvenstva 2015. godine. Primopredaja zastave domaćina svjetskih prvenstava održana je u studenom 2013. u argentinskom gradu Bahia Blanca za vrijeme Svjetskog seniorskog prvenstva, kada je  u ime grada Rijeke kao novog domaćina, preuzeo Riječanin Dinko Beaković, tadašnji predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza.

Delegaciju FIB-e u sastavu: Christian Lacoste, predsjednik FIB-e, Gianfranco Bianco, član Upravnog odbora zadužen za protokol i Henri Escallier, predsjednik Sportske komisije, primili su zamjenik gradonačelnika Marko Filipović i Igor Načinović, pročelnik OGU za sport i tehničku kulturu sa suradnicima.
U pratnji predstavnika  Međunarodnog boćarskog saveza bili su i Dragan Putica, predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza, Miljenko Butković, predsjednik Boćarskog saveza PGŽ te Damir Jasić, predsjednik Boćarskog saveza grada Rijeke.

Pozdravljajući članove delegacije FIB-e, zamjenik gradonačelnika Marko Filipović izrazio je zahvalu što je Rijeci ukazana čast da bude odabrana za domaćina Svjetskog prvenstva seniora u boćanju 2015. Filipović je dodao kako se nada da su predstavnici FIB-e zadovoljni viđenim stanjem objekata te izrazio uvjerenje kako će se Rijeka još jednom potvrditi kao dobar domaćin. „Očekujem da će na prvenstvu i hrvatski boćari potvrditi svoje dobre rezultate postignute prijašnjih godina, a posebno naši riječki boćari i nadam se da će svi učesnici iskoristiti priliku boravka u Rijeci da se pobliže upoznaju s našim gradom i regijom“ kazao je Filipović.
Christian Lacoste, predsjednik FIB-e izjavio je kako je izuzetno zadovoljan viđenim, a  u nekoliko dana boravka u Rijeci  imao je prigodu surađivati s izvrsnom riječkom ekipom. „Sve što je napravljeno čini se savršenim“, rekao je Lacoste te podsjetio na čvrste prijateljske veze Rijeke i FIB-e,  naglasivši kako Rijeku smatra pravim terenom za boćanje. „Uvjeren sam da će ovo prvenstvo biti veliki sportski događaj s kojega će svi učesnici otići zadovoljni i nadam se da će hrvatski sportaši osvojiti medalje jer se Hrvatska i do sada pokazala kao boćarska sila, posebice u radu s mladima“, kazao je Lacoste.

Svjetsko prvenstvo u boćanju održat će se od 21. do 27. rujna o.g. na tri lokacije i to u Boćarskom centru Podvežica te u boćarskim dvoranama Hrastenica Čavle i Marinići.  Na prvenstvu se očekuje dolazak cca 230 učesnika iz 35 zemalja.

Ovo će biti peto veliko boćarsko natjecanje koje se organizira u našem gradu. Prethodna su bila: Svjetsko prvenstvo mladeži (U18) 1995., Svjetsko seniorsko prvenstvo 1997., Europsko seniorsko prvenstvo 2006. i Svjetsko prvenstvo mladeži (U18 + U23) 2010.

Grad Rijeka