Povežite se s nama

Mozaik

Desetci razglednica s porukama učenika stižu na riječke adrese

Objavljeno

na
Učenici OŠ „Kozala“, OŠ „Eugen Kumičić“, SŠ Andrije Ljudevita Adamića i Prve riječke hrvatske gimnazije poslat će tijekom travnja na adrese svojih sugrađana razglednice s porukama solidarnosti. Aktivnost će se provesti u sklopu Erasmus+ projekta p.s. Pokreni solidarnost! koji se, osim u Hrvatskoj, provodi i u Francuskoj, Poljskoj, Sloveniji, Italiji i Španjolskoj, a nositelj za Hrvatsku je  Centar za mirovne studije iz Zagreba.  

Samo u našoj zemlji projektu su se priključile 24 škole, a cilj je naučiti  mlade  kritičkom mišljenju i osnažiti ih na aktivno djelovanje u lokalnoj zajednici. 

Potaknuti fotografijama na razglednicama učenici pišu nasumično izabranim sugrađanima poruke kojima ukazuju na izopćenost siromašnih, izoliranost starijih, ugroženost psihičkog zdravlja, posljedice naglih klimatskih promjena, diskriminaciju i neslobodu. „A za sve njih“, napisala je učenica, „lijek je isti – solidarnost u zajednici“.

Učenici Prve riječke hrvatske gimnazije provest će u sklopu projekta p.s. Pokreni solidarnost i javnu akciju solidarnosti. Pod vodstvom profesorica Helene de Karine, Nataše Kuzmar Colnar i Dajane Rosatti, zajedno s korisnicima programa Moje mjesto pod suncem učenici će izraditi plakate na temu solidarnosti i tolerancije te ih izložiti u javnom prostoru. Izložbu će kao svojevrstan nastavak nedavno postavljene izložbe plakata Mirka Ilića na temu Tolerancija  organizirati udruga Drugo more. 

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram