Povežite se s nama


U nedjelju navečer na Kantridi gledatelji su imali priliku uživati u pravoj nogometnoj rapsodiji. Riječani su slavili iznimno uvjerljivo protiv zagrebačke Lokomotive s 5:0, pa su ih navijači ispratili pjesmom s terena.

Nešto malo posla imali su i policajci, koji su se u ponedjeljak ujutro oglasili službenim priopćenjem.

Dana 10. svibnja 2015. godine na riječkom stadionu Kantrida održana je nogometna utakmica između HNK Rijeke i NK Lokomotive. Na utakmici je bilo nazočno oko 3.000 gledatelja. Tijekom navedenog javnog okupljanja policija je privela i prekršajno prijavila 4 osobe zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o osobnoj iskaznici. Riječ je o prekršajima koji se odnose na ulazak u natjecateljski prostor na stadionu, posjedovanje pirotehnike i alkoholiziranost te ne nošenje osobnih dokumenata, otkrili su iz policijske uprave.

No, izvan stadiona nakon utakmice dogodio se incident koji je za svaku osudu, pogotovo ako se uzme u obzir da je stradalo i četverogodišnje dijete, a o njemu prema svemu sudeći policija ni nema saznanja.

Portalu Fiuman.hr iz više izvora potvrđeno je kako je u nedjelju navečer iznad bazena Kantrida došlo do napada od strane navodno, kako nam je rečeno, navijača Dinama, njih osmorice, a s druge strane nalazilo se troje Riječana i jedno dijete staro četiri godine. No, postoje i određeni izvori prema kojima su napadači zapravo navijači Hajduka.

Huligani su svih napali suzavcem, čak i dijete, te su zatim trojici odraslih palicama nanijeli fizičke ozljede, a napadači su se kasnije oduzetim transparentom opatijske Armade pohvalili na Internetu.