Povežite se s nama

Ususret prvom danu ljeta i Europskom danu vodenih sportova, na plaži Ploče će se od subote 20. lipnja do ponedjeljka 22. lipnja održavati prvi festival vodenih sportova u Rijeci – Watersport Festival Rijeka. Uz Blackminton, SUP polo, Stand Up Paddling, „divlju“ vaterpolo ligu te tradicionalnu manifestaciju „Homo si plivat“, posjetitelje plaže Ploče očekuju i brojni drugi sportovi i atrakcije. Oni najvještiji okušat će se na Flyboardu, ljubitelji adrenalina na Jet Skiju, oni koji hvale more ali se drže kraja moći će se zabavljati u pješčaniku, a za najmlađe će posebno interesantan biti ponedjeljak, kad se održavaju natjecanja mlađih uzrasta i radionice. Kompletan raspored Watersport Festivala možete pronaći na www.watersportfestivalrijeka.com a dodatne informacije na Facebook stranici Watersport Festival Rijeka.

Za vruću, rasplesanu i ljetnu atmosferu, sva tri dana festivala pobrinut će se DJ-evi: Simon pušta ploče i Ivo Glavić, rezident kluba Tunel i vrlo popularnog plesnog programa Glavinjanje.

U subotu, 20.6.2015. Watersport dočekuje ljeto i Svjetski dan glazbe na stageu Novog Lista, uz dva odlična riječka benda koja će se pobrinuti da tu večer svi uživaju u dobrom raspoloženju, pjevušeći brojne hitove. Za modernu, noviju glazbenu recepturu pobrinut će se dvije fantastične djevojke pod imenom „Pinky & the Brain“. Nika za akustičnom gitarom i Eni sa svojim specifičnim glasom svaku pjesmu interpretiraju na svoj poseban način, a u svoj iznimno šareni repertoar uvrstili su hitove svjetski poznatih izvođača kao što su Mumford and Sons, Florence and the Machine, Lana Del Rey, Coldplay, Lykke Li, 4 Non Blondes, Chris Isaak,  Alanis Morissette, Ray Charles, Blur, Michael Jackson, ali i domaćih izvođača poput Gustafa, Gibonnija, Leta 3 i Urbana.

Nakon njih na stage Novog Lista stupa Božidarka-Matija Čerina, mnogima poznatija kao Bogica iz Voicea, sa svojim bendom Sarah Connor & Terminatori. Trio je sastavljen od redom iskusnih glazbenika sa brojnim angažmanima u raznovrsnim riječkim glazbenim projektima (Nord, Let 3, Father, Gerila, Sulud 3, Unlogic Skill, 3 kralja…). Božidarka-Matija Čerina, Mihael Prosen i Vedran Vučković napravili su trio u kojem, uz legendarnu Saru Connor iz još legendarnijeg filma “Terminator”, slave glazbene 60-te, 70-te i 80-te godine, iako se na repertoaru svakako nalaze i pjesme novijeg datuma. Tako ćete moći uživati u zaista šarolikom opusu i u svojevrsnom glazbenom vremeplovu, a neki od izvođača čije će nam pjesme izvoditi su Elvis Presley, Tracy Chapman, Tina Turner, Cher, Elton John, Vaya Con Dios, The Who, The Cure, David Bowie, Duran Duran, The Police, James Brown, Roxette, Inxs, ali i neki novijeg datuma kao što su Bruno Mars ili Beyonce! Sve to u iznimnoj izvedbi vokalne solistice Božidarke-Matije Čerine, a uz gitarističku, vokalnu i bas pratnju Mihaela i Vedrana.

Nema razloga da ne provedete Akustičnu večer pod zvijezdama, uz dobru zabavu i noćno kupanje, na Watersport Festivalu Rijeka!

Svirke počinju u 21 sat, a ulaz je kao i na cijeli festival, besplatan.