Povežite se s nama

Sport

Dinamo i Rijeka odigrali 0:0 u prvoj utakmici finala Kupa

Objavljeno

na

Arhiva

Nogometaši Rijeke remizirali su na gostovanju kod Dinama (0:0) u prvoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog kupa. S obzirom na povijest naših gostovanja u Maksimirskoj 128 remi bez golova je dobar rezultat, potpuno ohrabrujući uoči uzvrata na našem stadionu. Dinamo je imao inicijativu i često boravio u trećini pred golom Zlomislića, ali igrači Rijeke ispunili su sve defanzivne zadaće i zasluženo neporaženi napustili Maksimir. Da je bilo malo sreće kod udarca Fruka u 61. minuti, koji je odsjeo na vratnici, mogli su u uzvratu imati i opipljiviju prednost, ali i ovako nema dvojbe da će uz huk Rujevice juriti sedmog Rabuzina.

Utakmica je krenula u očekivanom smjeru s pritiskom domaćina koji je tražio što brži put do gola Rijeke, ali pokretljiva obrana Bijelih u prvom redu je osujetila većinu pokušaja. Dinamo je pokušavao igrati direktno i dubinskim loptama tražiti Petkovića, Špikića i raspoloženog Hoxhu, puno problema obrani Bijelih stvarao je i Baturina koji se izvlačio na lijevu stranu, ali kvalitetan blok u prvih 45 minuta je obavio posao.

Modre je u pravilu na njihovom travnjaku teško ostaviti bez prilike, ali Rijeka je u prvih 45 minuta bila na dobrom tragu budući da se uglavnom sve svelo na dalekometne pokušaje Hoxhe. Najbliže pogotku bio je u 18. minuti kada je potegao s 25 metara i pogodio gornji dio grede.

Rijeka je bila strpljiva u izgradnji napada, posjed su najčešće imali središnji braniči Mitrović i Radeljić, kada je trebalo izbjeći pritisak domaćina pomagao je i Zlomislić, ali nedostajalo je kvalitetnijih lopti u zadnju trećinu. Kada bi se dogodile onda bi Rijeka u pravilu udarcima završavala napade kao što je to bio slučaj u 11. (Pašalić), 39. i 44. (dva puta Pjaca), ali ti pokušaji nisu išli u okvir Nevistićevog gola. Dvije obećavajuće situacije Rijeka je imala i nakon ubačaja iz kuta, oba puta pucao je glavom Mitrović, ali i njegovi pokušaji otišli su iznad grede.

Nastavak je donio presliku prvog dijela, obrana na čelu s Mitrovićem, Radeljićem i sigurnim Zlomislićem kvalitetno je zatvorila sve prilaze golu, veliki posao u defanzivnom dijelu odradili su i ostali igrači, a prema naprijed je nedostajalo malo više odlučnosti kod zadnjeg pasa ili malo sreće. U 61. minuti Rijeka je dobro organizirala napad i dovela loptu do Fruka koji se na 20-ak metara namjestio na udarac, sjajno potegao i kada se činilo da je već matirao Nevistića pogodak je spriječila vratnica.

Imao je nekoliko opasnih situacija i Dinamo, ali ništa što bi trebalo posebnu reakciju Zlomislića pa je konačnih 0:0 i najrealniji ishod ovog “prvog poluvremena” finala SuperSport Hrvatskog kupa. Odluka o osvajaču Kupa bit će donesena za sedam dana na Rujevici (18 sati).

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže