Povežite se s nama

Mozaik

Dino Merlin ove jeseni u sklopu Hotel Nacional turneje stiže u Rijeku

Objavljeno

na
Jedan od najpopularnijih pjevača u cijeloj našoj regiji, Dino Merlin, nakon punih sedam godina ponovno stiže na Kvarner. Otkriveno je kako sa svojom Hotel Nacional turnejom nastupa u Rijeci u petak, 07. prosinca.

Detaljnijih informacija zasad još uvijek nema, čak ni objave u službenom kalendaru, ali prvi posteri u nekim dijelovima Rijeke već su postavljeni. Nije u ovom trenutku tako poznato ni koliko će koštati ulaznice za njegov nastup u Dvorani mladosti, ali nema sumnje kako će privući iznimno velik broj svojih fanova koji će s njim uživo zapjevati brojne hitove iz karijere duge čak punih 35 godina.

Dino Merlin je najpoznatiji bosanskohercegovački kantautor i zasigurno jedna od najvećih i najpopularnijih glazbenih zvijezda Balkana. 1983. godine osniva pop-rock grupu Merlin u kojoj pjeva i za koju piše tekstove i muziku, čime postaje jedan od najmarkantnijih frontmena na području bivše Jugoslavije. Solo karijeru započinje 1991. godine pod scenskim imenom Dino Merlin. Snimio je deset studijskih albuma (pet s grupom „Merlin“ i pet pod imenom Dino Merlin), te nekoliko kompilacija najvećih hitova i koncertnih izdanja.

Tri puta zaredom puni Olimpijski stadion Asim Ferhatović – Hase, poznatiji kao stadion “Koševo” u Sarajevu. U sklopu turneje kojom je promoviran album “Sredinom”, jedan od najprodavanijih albuma na području cijele jugoistočne Europe u proteklih 20-ak godina, Dino je 2000. godine prvi put nastupio na “Koševu” pred 80.000 ljudi, a gotovo sličan uspjeh ponovio je i 2015. godine s tek nešto manjom posjećenošću. Posljednji put u našoj regiji nastupio je u ljeto 2011. godine kad je imao koncert na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Već je dulje vrijeme na turneji pod nazivom svog posljednjeg albuma Hotel Nacional. Pritom je nastupao u praktički svim dijelovima svijeta, pa je na red napokon stigla i Rijeka. Hotel Nacional turneja započela je 2014. godine i do sada je na koncertima bilo čak oko 800.000 posjetitelja.

Više informacija o koncertu trebalo bi biti uskoro poznato.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram