Povežite se s nama“Ti znaj da Rijeku volim ja…” samo je jedan stih od mnogih navijačkih pjesama koje su u petak dočekale namjerne i nenamjerne putnike na glavni trg u gradu Krku jer: “Krk cijeli je plavo bijeli!”

Nogometaši Rijeke nakon jutarnjeg treninga zaputili su se prema Krku gdje ih je vjerna navijačka baza na najvećem hrvatskom otoku toplo dočekala. Teško je opisati taj uzvik oduševljenja najmlađih navijača koji su jedva dočekali da njihovi uzori stignu. Gužva, želja za autogramima, šalom ili barem bilježnicom za uspomenu.

– Kada dođemo i vidimo ovoliko ljudi i djece odmah se odlično osjećamo, rekao je Mate Maleš, kapetan HNK Rijeka, koji je zaradio glasan aplauz.

Na glavnom trgu bilo je onih koji već desetljećima prate Rijeku, ali i onih koji su tek napunili prvu godinu života, ali su od svojeg rođenja članovi voljenog kluba.

Dolazak u Krk organizirala je Udruga “Plavo bijeli otok” koja okuplja sve navijače Rijeke na Krku, ali i ostalim otocima, te je ovom prigodom darovala Rijeci sliku bakljade na krčkom mostu povodom 30. rođendana Armade i obljetnice Dana pobjede, a Rijeka je udruzi darovala monografiju “HNK Rijeka prvak Hrvatske i pobjednik Kupa”, te je NK Krk darovala lopte. Ujedno, udruga je svim igračima i članovima stručnog stožera, te predsjedniku Miškoviću darovala počasno članstvo u udruzi.

Nakon druženja s najmlađima iz Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, nogometaši Rijeke posjetili su Krčku katedralu gdje je ih je ujedno blagoslovio velečasni Seršić poželjevši im puno uspjeha.