Povežite se s nama


Danas se u dječjoj bolnici na Kantridi održala svečana primopredaja medicinske opreme za zbrinjavanje vitalno ugrožene novorođenčadi

Riječ je o najsuvremenijem inkubatoru za intenzivnu njegu novorođenčadi ukupne vrijednosti 150.000 kn. Uređaj je opremljen opcijom mjerenja temperature kože, servo regulacije koncentracije kisika i vlage te integrirane vage. Osim održavanja tjelesne temperature, inkubator služi i za izolaciju novorođenčadi od infekcije i uvelike će pridonijeti kvaliteti zbrinjavanja prematurne novorođenčadi.

Vrijednu donaciju predstavnicima Klinike za pedijatriju uručio je član Uprave Ine Ivan Krešić, a svečanosti su nazočili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima, zamjenica župana PGŽ Marina Medarić, predstavnici suradnih ustanova, predstojnici drugih bolničkih klinika te članovi Uprave KBC-a Rijeka.

„S obzirom na to kako pacijenti iz čak tri županije ovise o Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka, veseli nas što će naša donacija pridonijeti skrbi o najmlađim i najosjetljivijim pacijentima – novorođenčadi. Ovo nije prva suradnja Ine i KBC-a Rijeka, koji je za Inu od posebne važnosti, pogotovo uzimajući u obzir Ininu stoljetnu povezanost s riječkom lokalnom zajednicom. INA kao društveno odgovorna tvrtka uvijek nastoji doprinijeti kvaliteti života zajednica u kojima posluje te je ovo četvrta u nizu od šest donacija koje smo pripremili za pedijatrijske odjele diljem Hrvatske.“, izjavio je Ivan Krešić, član Uprave Ine.

„Zahvalni smo Upravi i djelatnicima Ine što već godinama prepoznaju našu usmjerenost ka vrhunskoj medicini. Ovakvim donacijama aktivno doprinose podizanju standarda na području zdravstvene skrbi najmlađih. Nova sofisticirana oprema iskoristit će se i nakon preseljenja dječje bolnice u novu zgradu koja je u gradnji na lokalitetu Sušak“, rekao je prof. dr. Davor Štimac, ravnatelj KBC-a Rijeka.

Kvalitetna oprema u potpunosti zadovoljava potrebe zbrinjavanja vitalno ugrožene novorođenčadi koja zahtijevaju adekvatan smještaj i provođenje mjera intenzivnog liječenja.