Povežite se s nama
Na Motodromu Grobnik održana je primopredaja humanitarne pomoći Eurobikera Dječjoj bolnici Kantrida. Primopredaja humanitarne pomoći iz posljedna tri kamiona sa prikolicama na Grobniku bila je posljedna etapa velike turneje Eurobikera pod nazivom “Eurobiker Charity Croatia Tour 2015.”

“Dobro je činiti dobro, i humanitarno srce se ovdje vidi, i kao ljubav kluba, prema povezivanju ovih naroda, i uopće jedno prijateljstvo koje se tu stvorilo i razvilo”, rekao je prilikom primopredaje Župan Zlatko Komadina. Pritom je župan dodao kako je pomoć uvijek dobrodošla, jer uvijek postoji neka potreba, te podsjetio kako i sama Županija trenutno pomaže Dječjoj bolnici Kantrida, popravljanjem krovova koji su u lošem stanju.

Pokretač akcije doktor Hermann Munzel istaknuo je oduševljenje uspjehom ostvarivanja ove donacije poslije svih dosadašnjih napora i truda uloženih u realizaciju, nakon što je imao priliku posjetiti Dječju bolnicu Kantrida prije nekoliko godina.

Predsjednik Udruge “Eurobiker Charity Croatia” Zlatko Blaževac iskoristio je priliku pozvati na na potporu slijedećem projektima pa tako i velikom međunarodnom projektu prikupljanja humanitarne pomoći pod nazivom „Rainbow Tour“, u kojem će se u Južnoafričku Republiku isporučiti humanitarnu pomoć za djecu oboljelu od HIV-a. Ta akcija je pod pokroviteljstvom švedske kraljice, glavni sponzor je Volvo, a pokretač je kao i u svim dosadašnjim akcijama doktor Hermann Munzel.

“Svaka pomoć je dobro došla”, rekako je predstojnik Dječje bolnice Kantrida Goran Palčevski o ovoj donaciji, u kojoj su dobiveni među ostalim i ultrazvuk, strojevi za disanje, razna oprema i namještaj, te pritom iskoristio priliku pohvaliti značaj pomoći, koji se ogleda ne samo u materijalnom smislu već i u spremnosti što je netko želio pomoći.

Vrijednu humanitarnu pomoć skupljali su od studenog 2014. godine njemački zaljubljenici u motocikle ali i još i veći humanitarci okupljeni u udruzi “Biker-Brummi-Hilfe”, okupljeni u udruzi “Biker-Brummi-Hilfe”. Pritom su prikupljene donacije u vidu različite medicinske opreme, namještaja, uređaja, aparata i instrumenata koje su donirale različite bolnice, ordinacije, škole i pojedinci.

U dogovoru sa hrvatskim kolegama iz udruge “Eurobiker Charity Croatia”, krenuli su sa 16 kamiona na ovu humanitarnu turneju, na kojoj su uručili donacije bolnicama i domovima zdravlja u Novoj Gradišci, Žepču, Travniku i Livnu, sa ciljem kod današnjih domaćina Primorsko-goranske županije, kao pokrovitelja ovog prikupljanja pomoći. Pritom su ovu humanitarnu turneju pratili bikeri iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Kosova, Bosne i Hercegovine te Hrvatske, pripadnici različitih naroda i kultura koje povezuje ljubav prema motociklima kao i njihova velika humanitarna srca.

Župan Zlatko Komadina predao je prigodne zahvalnice svim zaslužnim pojedincima i Udrugama uključenih u ovaj veliki humanitarni projekt.