Povežite se s nama
Opatijski srednjoškolci još tijekom proljeća prošle godine, uz potporu gradske uprave, angažirali su se oko inicijative za uvođenjem noćne autobusne linije 32 vikendom koja bi povezala Rijeku i Opatiju.

Smatraju kako bi time uvelike povećali sigurnost mladih koji u znatnom broju vikendom odlaze upravo u Rijeku zabaviti se, a njihov prijedlog, prema svemu sudeći, naišao je na plodno tlo.

“Ovog utorka, 10. siječnja, održan je sastanak s Gradom Opatija na kojem je utvrđeno da će od 1. lipnja ove godine prometovati noćna linija na relaciji Rijeka – Opatija. Još preostaje dogovor s predstavnicima vlasti u Lovranu, nakon čega bi se trebala upotpuniti ruta do Lovrana. Valja naglasiti kako je sigurno da će linija prometovati do Slatine u Opatiji, neovisno o daljnjim raspravama za uvođenje linije do Lovrana, no uvjereni smo da će dogovori imati pozitivan ishod”, poručili su iz Inicijative za uvođenje noćne linije 32.

“Rijetki se još sjećaju vremena kada je linija 32 vozila svakih sat vremena između 23:00 h i 5:00 h – bilo je to prije više od 15 godina. Otada ne postoji mogućnost korištenja javnog prijevoza između Rijeke, Opatije i Lovrana u noćnim satima, osim taksija koji je mnogima preskup”, poručili su pokretači inicijative kad su tek kretali s prikupljanjem potpisa potpore.

Trenutno nisu poznate detaljnije informacije, no u svakom slučaju pohvalna je angažiranost mladih Opatijaca na rješavanju ovog pitanja. Podsjetimo, uskoro se uvodi i noćna autobusna linija vikendom koja će povezivati Rijeku i Kastav.