Povežite se s nama

Mozaik

Dora se 2021. definitivno vraća u Opatiju, otkriven je i točan datum

Objavljeno

na


Hrvatska radiotelevizija (HRT) je odlučila da će se Dora 2021. održati 13. veljače iduće godine u Opatiji, dakako, budu li to epidemiološki uvjeti dopustili. HRT će pripremiti četiri verzije održavanja festivala, kao što to čini i Eurosong, te će se Izbor hrvatske pjesme i predstavnika za Pjesmu Eurovizije 2021. sigurno održati, ali prema kojem scenariju, ovisi o situaciji s koronavirusom u veljači.

– Ono što je sigurno, to je da će natječaj za prijavu pjesama biti raspisan na mrežnim stranicama HRT-a 26. listopada i bit će otvoren do 10. prosinca 2020. – i vjerujem da ćemo i ove godine nastaviti rast ukupnog broja prijavljenih pjesama, izjavila je urednica projekta Dore Uršula Tolj.- Kao što ni Eurosong neće biti otkazan, neće biti otkazana ni Dora. Hrvatska sudjeluje na natječaju i nastavlja ponovo pokrenutu tradiciju izbora svog predstavnika na nacionalnom natjecanju, dodaje Uršula Tolj.

I ovaj put pobjedničku će pjesmu Dore odabrati žiri i publika, a poseban ocjenjivački sud sastavljen od predstavnika HRT-a i glazbenika iz strukovnih udruga birat će 16 finalista, koji će se boriti za prestižnu statuu Dore i svoje mjesto na eurovizijskoj pozornici u Rotterdamu, u svibnju 2021. godine.

– Dora je festival koji samo još dodatno potvrđuje da HRT zna napraviti vrhunski spektakl i realizirati produkcijski iznimno zahtjevan projekt, da ima i ljude i tehniku doraslu svjetskim standardima, ali i da promovira domaću zabavnu glazbu i nastavlja podržavati hrvatske glazbenike i u ovim teškim, globalnim vremenima koronakrize, naglasio je pak Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, pohvalivši pritom i odličnu suradnju s Gradom Opatijom, s kojim HRT ima popisan dvogodišnji ugovor za ugošćavanje Glazbenih dana HRT-a i Dore.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram