Povežite se s nama

Fiuman Plus

Došen otkrio da bi vratio smrtnu kaznu, a prisjetio se i kako mu je klijent bio Maradona

Objavljeno

na
Jedan od najpoznatijih riječkih odvjetnika, Velimir Došen, koncem prošlog tjedna bio je gost u najnovijoj epizodi 30 minuta koja se emitira na regionalnoj televiziji Kanal Ri.

Došen je otkrio kako je 1993. godine započeo svoju odvjetničku karijeru, a prije toga bio je i upravitelj u nekoliko zatvora, uključujući riječkog.

Prisjetio se kako je kao upravitelj šibenskog zatvora imao dva bijega, a o jednom od tih slučajeva otkrio je i detalje, kao i da je slučajno naletio na bjegunca u centru grada.

Također se prisjetio i 1988. godine kad je prisustvovao zadnjem izvršenju smrtne kazne u Jugoslaviji. Kaznu je u Karlovcu izvršio streljački vod, a za takvu je kaznu donijeta presuda zbog ubojstva jedne familije.

“Dugo sam vremena bio protiv smrtne kazne. Sad kako su tu se dogodili strašni zločini, to su mnogostruka ubojstva. Možda se lomim da bi smrtna kazna bila u redu. Daju se dugotrajni zatvori, a u pitanju su strašni ubojice, to su psihopati koji imaju teške poremećaje. Čak bih možda i uveo smrtnu kaznu. Pustimo onaj humani dio te humane kazne, ali za one strašne zločine…”, odgovorio je na pitanje o eventualnom povratku smrtne kazne.

Otkrio je također kako je čak u jednom slučaju zastupao i jednog od najboljih nogometaša svih vremena, Diega Armanda Maradonu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram