Povežite se s nama


Završen je iskop građevinske jame za izgradnju nove riječke bolnice za majku i dijete na Sušaku. Vrijednost radova na iskopu jame je 15,5 milijuna kuna i sada slijedi početak gradnje zgrada bolnice, tehnološko-gospodarskoga bloka i parkirališta, javlja Radio Rijeka.

Nakon završetka građevinske jame, odnosno terena na kojemu će niknuti nova riječka bolnica za majku i dijete, raspisat će se natječaj za njenu gradnju. Imat će osam katova, uz tehnološko-gospodarski blok, laboratorije i parkiralište, doznajemo od ravnatelja KBC-a Rijeka Davora Štimca, koji podsjeća koliko smo dugo na to čekali.

“To je nešto čemu težimo desetljećima, a u prvoj fazi gradit ćemo zgradu dječje bolnice i klinike za ginekologiju i porodništvo, zgradu s termoenergetskim blokom i centralnom kuhinjom te otvoreno višeetažno parkiralište. Raspisivanje  natječaja za izvođenje radova očekujemo u listopadu, znači za oko mjesec dana, i nakon toga, početkom 2018., gradnju bolnice”, kaže Štimac.

Nova riječka bolnica za majku i dijete te njeno opremanje stajat će više od 700 milijuna kuna. Prvi dio kreditnih sredstava – 330 milijuna – Vlada je predvidjela u proračunu, naglasio je državni tajnik Ministarstva zdravstva Željko Plazonić.

“Vlada podupire gradnju ove bolnice kao kapitalnog objekta u Primorsko-goranskoj županiji, čemu smo svjedočili jučer na sastanku Ministarstva financija, kada su osigurana sredstva za gradnju prve faze, koja će biti brža i vidljivija od iskopa građevinske jame”, rekao je Plazonić.

Nastavak gradnje zahtijeva izmještanje sušačkoga Centra za hitnu medicinu, koji će biti preseljen u prizemlje glavne zgrade KBC-a na Sušaku. Prostor će se obnoviti, opremiti novim medicinskim uređajima i početi radom krajem ove godine, izvijestio je Radio Rijeka.