Povežite se s namaU poslijepodnevnim satima ove nedjelje, 28. kolovoza, na području Gorskog kotara jedan planinar je proživljavao pravu dramu.

Hrvatska gorska služba spašavanja, objavila je kako je zaprimila dojavu da se nedaleko od Delnica nalazi ozlijeđen planinar koji je slomio nogu bježeći od medvjeda na kojeg ne naišao.

“U tijeku je akcija spašavanja HGSS Stanice Delnice, spašavaju unesrećenog planinara između vrhova Kobiljak i Medviđak koji je slomio nogu bježući od medvjeda. U 13.50h, unesrećeni je predan medicinskom timu čime je akcija uspješno završena a spašavatelji nastavljaju sa dežurstvom na biciklističkoj utrci”, javili su iz HGSS-a.

Odmah po dojavi od centra 112 i lociranja mjesta gdje se unesrećeni  nalazi, četvorica gorskih spašavatelja iz Stanice Delnice krenula su u  akciju spašavanja. Srećom, nalazili su se na dežurstvu na predjelu od  Fužina prema crikveničkom području tako da su unutar pola sata došli do unesrećenog kako bi mu pružili prvu pomoć i organizirali transport do mjesta gdje će ga preuzeti medicinska ekipa.