Povežite se s nama

Vijesti

Drezgić postao novi dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci

Objavljeno

na
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, nakon dva uzastopna mandata uprave na čelu s prof. dr. sc. Alenom Hostom, dobio je novog dekana koji na dužnost stupa na početku nove akademske godine.

Prof. dr. sc. Saša Drezgić dugogodišnji je profesor Fakulteta koji je izdao značajan broj znanstvenih i stručnih publikacija, sudjelovao je na mnogobrojnim međunarodnim znanstvenim konferencijama, pokretač je programskog sadržaja i organizacije konferencije Economics of Digital Transformation, urednik je Zbornika radova Fakulteta te voditelj poslijediplomskog specijalističkog studija Menadžment u javnom sektoru.

Dugi niz godina vodio je CLER (Centar za lokalni Ekonomski razvoje Ekonomskog fakulteta u Rijeci), prvu tvrtku osnovanu od strane jedne akademske institucije u Republici Hrvatskoj, uspostavivši suradnju između udruga, gospodarskih subjekata, javnog sektora te akademskih institucija.

Prof. Drezgić istaknuo je u svom programu kako će upravljati Fakultetom vodeći se načelima znanstvene i nastavne izvrsnosti, transparentnosti, otvorenosti, povezanosti s gospodarstvom, javnim sektorom i širom zajednicom, institucionalnog kredibiliteta, pravednosti i solidarnosti, internacionalizacije, integriranosti studenata te uključivosti.

Za postizanje zacrtanih ciljeva, u smjeru dodatnog povećanja kvalitete studija, povećanje visoke zapošljivosti studenata i znanstvene kvalitete te produkcije, ističe važnost sinergije djelovanja svih dionika kroz solidarne, pravedne i nesebične odnose te naglašava kako „poslovni rezultati Fakulteta u konačnici nikad nisu rezultat pojedinca, već isključivo cijelog kolektiva, čiji uspjeh može se graditi samo na čvrstim međuljudskim odnosima i sinergijskom djelovanju“.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram