Povežite se s nama

Sport

Drugi sastanak Erasmus+ projekta “Traditional Games Are Meeting” održan u Rijeci

Objavljeno

na
Riječki sportski savez od 23. do 26. svibnja 2019. godine bio je domaćin drugog sastanka u okviru Erasmus+ projekta “Traditional Games Are Meeting“. Projektom koordinira Kargenc club iz Karasua, Turska, a ostali partneri na projektu, uz Riječki sportski savez su i Bugarska sportska razvojna organizacija iz Sofije te Asociatia Liber la Educatie, Cultura si Sport iz Rumunjske. Projekt The GAMe traje 12 mjeseci tj. do 31. prosinca 2019., a usmjeren je na promociju tradicionalnih igara Hrvatske, Rumunjske, Bugarske i Turske.

Nakon prvog radnog dana u petak na kojem su se partneri, treneri i kineziolozi upoznali sa opisom igara, u subotu, u sklopu Svjetskog dana sporta, te iste igre, uz pomoć riječkih trenera i profesora, prezentirane su djeci od 11-16 godina. Igranje graničara, lovice, smrznute babe, preskakanje vijače u troje i više , oduševilo je djecu i mlade te je privuklo veliki broj prolaznika na Korzu, a pogotovo je bilo zanimljivo od starijih sugrađana čuti igre kojima su se oni igrali. Nakon završetka prezentacije igara na Korzu, partneri su dogovorili daljnje projektne aktivnosti.

Naime, idući sastanak projekta na kojem će i riječki treneri i kineziolozi prezentirati i naučiti djecu odabrane tradicionalne igre Hrvatske (graničar, boćanje i skakanje u vreći) zakazan je za 23.do 26.06. u Sofiji. Slijede još sastnaci u Bukureštu u kolovozu te završni sastanak projekta u listopadu u Karasuu. Iz RSS-a pozivaju zainteresirane trenere i kineziologe da im se prijave ukoliko žele sudjelovati u projektu, poručuju iz RSS-a.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram