Povežite se s nama


U predvečernjim ljetnim satima ovog tjedna ispred Umjetničkog paviljona “Juraj Šporer” u Opatiji, Društvo „Naša djeca“ Opatija proslavilo je 65 godina postojanja. Slavljeničko druženje pod motom „65 godina s djecom i za djecu“ započelo je riječima pozdrava i lijepih čestitki zamjenice opatijskog gradonačelnika Vere Šantić, dječje gradonačelnice Petre Deranja i pročelnice Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade PGŽ-a Dragice Marač. Tajnica udruge Sanja Škorić zahvalila se prisutnim uzvanicima, ali i svim članovima, korisnicima i volonterima koji su doprinijeli radu udruge. – 13. studenog, na sam dan osnivanja Društva “Naša djeca” Opatija, svečanom skupštinom, još ćemo jednom obilježiti 65 godina postojanja – najavila je Sanja Škorić.

U rođendanskom programu nastupali su učenici umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina – područni odjel Lovran Marcel Brozović, Stefano Mihalć i Andria Grgić pod stručnim vodstvom gsp. Dr.Art. Mihalja Ivkovića i mališani iz talijanske radionice Girotondo. Mališani su svojim veselim nastupima uveselili prisutne goste i zaslužili veliki pljesak. Članovi DND-a Opatija za njih su priredili prigodne poklone.

Za vrijeme događanja postavljena je bila izložba likovnih radova likovne radionice “Grad” pri DND-u Opatija koju vodu učiteljica Likovne kulture Ana Paris te mnogobrojni rekviziti za fotografiranje u prigodnom okviru sa fotografijama iz duge DND-ovske povijesti. Za sam kraj uslijedila je bogata tombola.Voditeljica događanja bila je Antonia Škorić, dugogodišnji član i volonter DND-a Opatija. U organizaciji događanja pomoć su pružili Hrvatski muzej turizma i mnogobrojni opatijski privatnici.