Povežite se s nama

Vijesti

Druženje kostrenskih poduzetnika za kraj uspješne poslovne godine

Objavljeno

na
Općina Kostrena organizirala je druženje poduzetnika, korisnika mjera iz Programa poticanja poduzetništva u 2023. godini.  Na početku događanja uvodnim govorom poduzetnicima se obratio Alen Marot, vlasnik Edukacijsko-savjetodavnog centra Optimum koji je kao lokalni poduzetnik izrazio zadovoljstvo što je dio ovakvog  projekta i  zajednice koja ima sluha za potrebe poduzetnika. 

Kao jednu od važnih poticajnih mjera Općina Kostrena od 2019. godine u suradnji s Edukacijsko-savjetodavnim centrom Optimum provodi besplatne programe usavršavanja poduzetnika  s ciljem stvaranje poticajne poduzetničke klime, jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu, usvajanja novih stručnih znanja i podizanje razine poduzetničke kulture.

Kostrena se posljednjih godina snažno usmjerila na razvoj malog i srednjeg poduzetništva u kojem je prepoznala važnu polugu gospodarskog razvoja. Uz činjenicu da je Kostrena i prije zadnje porezne reforme bila jedna od rijetkih općina bez prireza, vrijedi podsjetiti da je bila i prva hrvatska Općina s međunarodno priznatim certifikatom za povoljno poslovno okruženje, a kao rezultat tog jedinstvenog programa poboljšanja kvalitete pokrenut je čitav niz gospodarskih mjera koje se konstantno unaprjeđuju.

U ime Općine Kostrena poduzetnicima se obratio načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić koji je u svojem govoru istaknuo razloge takvog usmjerenja Općine: – Svjedoci smo vremena i  situacije u kojoj se nalazi hrvatsko pa i europsko gospodarstvo koje je ranjivije no ikad, a ono što je pokazalo zavidnu otpornost i potencijal i što može uzdignuti  gospodarstvo upravo je malo i srednje poduzetništvo. Zato je njegov razvoj u fokusu naših nastojanja. 

Dio uspješnih poduzetničkih priča iz Kostrene predstavljen je kratkim filmom koji je nastao u suradnji kostrenskog poduzetnika Matka Margana iz Scarab medie i Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Općine Kostrena pod kojim je Služba za europske fondove, gospodarstvo i strateški razvoj koju vodi Martina Zekić, koja se zahvalila poduzetnicima na suradnji s Općinom poticanja poduzetništva i pozvala ih da se aktivno uključe u formiranje programa poticanja poduzetništva. – Želimo mijenjati stvari i nadići sliku o javnoj upravi kao inertnom administrativnom sustavu. Uz podršku Načelnika, želimo unaprijediti poslovno okruženje i razvijati Općinu kao učinkovit sustav, otvoren za promjene i nove ideje.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže