Povežite se s namaNakon 15 godina okončat će se stečaj nekadašnjeg brodara riječkog Croatia linea.

Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) usvojilo je na sjednici prije deset dana odluke kojima će ta institucija preuzeti posljednju preostalu imovinu Croatia linea, atraktivni i nekoć luksuzni kompleks Vilu Svežanj u Kostreni. CERP, kao pravni sljednik nekadašnjeg Hrvatskog fonda za privatizaciju, ima razlučno pravo nad tom imovinom, a nakon što u više navrata nisu uspjeli pokušaji prodaje tog kompleksa, sada će Vilu Svežanj država preuzeti u vrijednosti hipoteke od 1,265 milijuna eura, otkriva Poslovni.

Vila Svežanj nekadašnji je klub Croatia linea, sagrađena je tridesetih godina, a kompleks se prostire na više od 14 tisuća kvadrata na samoj obali. Uz zgradu vile od 500-tinjak kvadrata su i dva gospodarska objekta, pet sportskih igrališta, kuglana, dva terena za boćanje, dvorište, park i put. Prebacivanjem u vlasništvo države konačno će se otvoriti i mogućnost stavljanja u funkciju Vile Svežanj. Zasad nema informacija o tome kakvi su konkretni planovi CERP-a za taj kompleks, hoće li ga ponuditi privatnim ulagačima na prodaju ili u dugogodišnju koncesiju.

Podsjetimo, spomenuti kompleks u nekoliko se navrata pokušavao prodati, cijena mu je svojevremeno s čak 31 spala na 17 milijuna kuna, ali kupac ipak nije pronađen.