Povežite se s nama

Vijesti

Državna komisija Rijeci 2020 poništila natječaj od 4 milijuna kuna

Objavljeno

na

Emina VišnićTvrtka Rijeka 2020 koja je u vlasništvu Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije krajem veljače ove godine pokrenula je postupak javne nabave putem Elektroničkog oglasnika javne nabave RH u kojem su tražili nekoga tko će obavljati “Monitoring i evaluaciju projekta Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture”. Procijenili su kako je vrijednost tih pruženih usluga četiri milijuna kuna.

Rijeka 2020 zaprimila je ukupno tri ponude, ali samo su dvije proglasili valjanima. Prihvatili su ponudu zajednice ponuditelja WYG Savjetovanje, WYG International, Kraljevina Nizozemska, Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet, Ipsos, MAP Savjetovanja i Institut za razvoj i međunarodne odnose. No, na takvu odluku žalbu je podnijela zajednica ponuditelja Projekt jednako razvoj, Ecorys Hrvatska, Institu društvenih znanosti Ivo Pilar, Prizma centar za poslovnu inteligenciju.

Nakon žalbe Rijeka 2020 na čelu s direktoricom Eminom Višnić je ponovno pregledala sve ponude i ovog puta ipak sve tri procijenila valjanima, ali i ovog su puta odabrali istu ponudu, na što je ponovno stigla žalba s iste adrese.

Državna komisija je u daljnjem postupku prihvatila žalbu, a prihvaćena je primjedba o spornom ocjenjivanju kvalitete ponuda. Donijeli su rješenje o poništenju odluke o odabiru ponude te se Rijeci 2020 nalaže plaćanje troškova pokretanja ovog žalbenog pstupka u iznosu od 25 tisuća kuna.

Cijelo detaljno rješenje dostupno je na stranici Državne komisije.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram