Povežite se s nama

Mozaik

Duh Broadwayja stigao u Rijeku zahvaljujući novom baru otvorenom u centru grada

Objavljeno

na

Foto: Nikola ZokoRijeka dobila posebno mjesto za izlaske koje nevjerojatno podsjeća na američke filmove, a nalazi se na adresi Krešimirova 2H.

Rokerski zabavna, tolerantna, umjetnička i vrlo kreativna – takva je Rijeka! U njoj ćete uživati u brojnim sadržajima znajući kako je to što vidite ili isprobate svojstveno samo Rijeci. Jedna takva priča vodi nas u novootvoreni Broadway bar koji i izvana podsjeća na ‘tipičan’ američki ili britanski kafić, a s interijerom podsjeća na američke filmove! – ističe se u priopćenju.

“Mi smo veliki zaljubljenici newyoršku ulicu Broadway, pa smo napravili svoj kutak Amerike i u Rijeci” – kažu Nora i Marin Gračanin, vlasnici ovog sve popularnijeg ugostiteljskog objekta otvorenog tijekom studenog i to ciljano blizu Art-kvarta, gdje se nalaze brojne kulturno-umjetničke ustanove poput MMSU-a, Muzeja grada Rijeke, Dječje kuće, Art-kina…

Prostor je impresivan, a u njegovom su uređenju vlasnici sudjelovali s Ivom Piglić iz IPL ART Rijeka, tvrtke koja je ove godine postavila izložbu Dalia u Opatiji. Trojac je, čini se napravio odličan posao! Marin je svaku građevinski intervenciju odradio sa svojom građevinskom firmom, Nora je ideje prenosila Ivi, a ona ih je od zamisli pretvarala u djelo. Kroz cijeli se prostor povezuju teme kazališnih sena na Broadwayu (posebno 10 najpopularnijih predstava) koje zajednički objedinjuje logo – maska asocijacija na jednu od najpoznatijih broadwayskih predstava: Fantom iz opere. Kako nam je otkrila Iva Piglić, maska je na decentan način involvirana u ambijent cijelog prostora.

“Lokal se nalazi u nizu starih austrougarskih zgrada i pokojom “talijankom” što je vrlo čest vid arhitekture u Rijeci, a sve je ukomponirano tako da izgleda skladno. Ne postoji nesklad kad je u pitanju arhitektonski progres, samo evolucija u gradnji. Takav je bio i prostor: satkan od mnoštva žica koje je vrijeme preteklo, suvišnih pregrada i nepotrebnih detalja” – opisuje Iva Piglić i dodaje kako se od samog početka u ovom prostoru željela stvoriti toplina dnevnog boravka i formirati udobnu, “hygge” sredinu za ljude koji su željni drugačije ponude i dodatnih sadržaja.

A u kojim to sadržajima svi ljubitelji pomalo drugačijih interijera mogu uživati? Sam prostor podijeljen je u nekoliko zona: šank je mnogima asocijacija druženja na brzinu, ali i mjesta gdje se može sresti poznatog baristu i na “talijanski” način popiti brzinska kava s nogu. Tu je i koktel trenutak gdje se uživa u ispijanju autorskih, kako kažu vlasnici, lucidnih koktela te cozy zona s pogledom na ulicu gdje gosti “uvaljani” u udobne fotelje mogu isprobavati razne okuse kave, čitati novine ili, pak, piti matcha latte.

Posebna atrakcija je matcha latte, kava u kojoj je kofein zamijenjen puno zdravijim i intenzivnijim ‘boosterom’ za tijelo a koji se nalazi u matcha latte kavi. Prah matcha se tako dodaje odabranom biljnom mlijeku i pije topla ili hladna. Za one koji vole konkretne kave, tu je kombinacija čiste arabika Hausbrandt kave i bio mlijeka koji se koristi u svim kavama na ovom mjestu. Najpopularnija je kava s bademovim mlijekom i karamelom kojoj su dodani veganski kolačići!

U dnevnoj ponudi Broadwaya je veliki izbor kava, a u poslijepodnevnim satima se poslužuje veliki izbor vina s hrvatskim etiketama, ali i likera i rakija s domaći etiketama poput spritza Fiuman i Fiumanka lokalnog proizvođača koje se poslužuju s pomno odabranim grickalicama. Kako i priliči zabavi na Broadwayu i u riječkoj inačici se svakog vikenda održavaju brojne zabave za koje su zaduženi mladi bendovi kojima je ovo idealna pozornica za predstavljanje.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.01.2023.
Od četvrtka, 26. siječnja 2023. godine bit će zatvoren istočni ulaz / izlaz na parkiralište Delta zbog radova na uvođenju novog sustava naplate. Previđeno trajanje radova je minimalno 7 dana, ovisno o vremenskim prilikama.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram