Povežite se s nama

Nezavisni kandidat za opatijskog gradonačelnika, Ivo Dujmić, ove srijede održao je konferenciju za medije nakon koje je odaslano i priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“Ova izvanredna konferencija za novinare sazvana je ovdje na Dječjem igralištu plaže Ičići, iz razloga jer se provode “ružne dječje igre” političkih aktera koji su me do jučer htjeli za svoga suradnika i savjetnika, a već mjesecima otkako sam najavio svoju samostalnu kandidaturu za ove izbore provode razne igrice i neviđeno nisku kampanju ispod pojasa, a koja nažalost uključuje i moju obitelj. Posljednjih mjeseci otvoreno kopaju po životima moje obitelji, samo zato jer sam svojom kandidaturom pomrsio nečije planove za podjelu fotelja. Previše mi je stalo do Opatije i građana, zato ne dozvoljavam da interesi raznih grupacija prevladaju. Zbog svih tih laži i glasina moram reagirati jer je prijeđena granica dobrog ukusa.

Pokušava se ocrniti mene Ivu Dujmića, čovjeka iza kojega stoje rad i rezultati u proteklih osam godina koje Opatijci znaju i prepoznaju, pa se sada treba boriti protiv mene rukama i nogama. Glavni cilj ove prljave kampanje je ocrniti mene umjesto da se pred Opatijcima natječemo osobnim kvalitetama i rezultatima, pa se sada bave i mojom obitelji, što im nikako ne služi na čast.

Pokušavaju 10 dana pred izbore stvarati dojam o navodnim “Dujmićevim aferama”, i ako su ležaljke sve što su dosad uspjeli naći u ovih proteklih mjeseci, a stoje na plaži Ičići već 26 godina, onda to samo potvrđuje da Opatiju vodim odgovorno i transparentno, prije svega u interesu Opatijaca.
Danas se pokušalo Opatijcima podvaliti lažna priča da sam supruzi dao cijelu plažu Ičiće u koncesiju, iako o tome ne mogu odlučivati. Jedina istina je da tvrtka u vlasništvu moje supruge na plaži Ičići posluje još od 1991. godine kao jedan od 11 potkoncesionara. Dakle punih 26 godina, puno ranije nego sam ja postao gradonačelnikom i nikoga do jučer to nije smetalo, jer je sve čisto i uredno. Zanimljivo je i da su dvojica od trojice članova vijeća koje odlučuje o koncesijama iz redova mojih političkih suparnika na ovim izborima, pa ne vjerujem da baš imam nekakav utjecaj na njih.

S obzirom da sam sam kao čovjek iza kojeg stoje rezultati i kvalitetni ljudi na mojoj listi prikupio gotovo isti broj potpisa podrške građana kao njihova koalicija od 7 stranaka, mogu razumjeti da na drugoj strani vlada velika nervoza, jer uživamo veliku podršku građana Opatije. To dovoljno govori samo za sebe. Podrška prema meni svakim danom raste sve više, a vjerujte mi da će nakon ovih podmetanja još više narasti. Građani vide tko je radio i radi u njihovom interesu i u narednom razdoblju zajedno sa građanima nastavljam raditi za Opatiju i Opatijce!

Također, za razliku od nekih drugih koji se natječu za mjesto gradonačelnika, moja je obitelj još od ranije, prije nego li sam postao gradonačelnikom bila poslovno uspješna te nitko nije zaposlen na sigurnom radnom mjestu u javnoj službi, bilo gradskoj ili državnoj, ili na bilo kojem drugom radnom mjestu povezanom sa bilo kojom institucijom.

Stoga još jednom ponavljam kako se lažima i spletkama ne dolazi na vlast! Jednostavno je, kada nemate ljude i rezultat koji mogu ponuditi nastavak razvoja Opatije, onda ostaju samo laži i podmetanja.

Još jedna u nizu podvala i laži koja se želi plasirati Opatijcima, a za koju me sugrađani sve češće pitaju jer “druga strana” direktno ljudima po ulici govori kako “Dujmić na račun Grada sebi gradi Ville”. I to ne govori bilo tko, nego gradski vijećnici i osobe koji još uvijek predstavljaju izvršnu vlast u Opatiji! Takve podvale i lako provjerljive laži dovoljno govore o kakvim se osobama radi.

teren-poljane

Teren u Poljanama

Vile ne postoje jer ih nitko nije izgradio niti gradi i danas ćete se moći i sami uvjeriti da ne postoje.
Istina je jedino da ta ista tvrtka koju prozivaju za plažu Ičići posluje još od 1991.godine te se bavi turističkom djelatnošću. Tvrtka je kupila zemljište u Poljanama, sve uredno i transparentno, te na njemu tek planira graditi objekt u poslovne svrhe, a koji je tek u fazi projekta i ništa više od toga. Samo ledina.

Na samom gradilištu nisu započeli i ne odvijaju se nikakvi radovi. Isti taj objekt tvrtka je mogla graditi bilo gdje drugdje na području susjednih općina, a ne na području grada Opatije. U proračun Grada Opatije je tvrtka uplatila pozamašan iznos za komunalni doprinos, od čega Grad ima direktne financijske koristi.

Umjesto da članovi jedne ozbiljne stranke kakvom se smatra SDP i moj trenutni zamjenik hvale takve poslovne ambicije malih poduzetnika koji žive od svojeg rada te podržavaju otvaranje novih radnih mjesta kod poduzetnika na području Opatije, oni ne da to ne čine, nego još plasiraju bezočnu neistinu na račun mene i moje obitelji, kako bi takve laži koristili u predizborne svrhe! Sve njih ću podsjetiti na onu staru izreku “Tko pod drugim jamu kopa…”.

Osobno sam do sada vodio 2 pozitivne kampanje za lokalne izbore i svaki put uvjerljivo pobijedio, a tako će biti i ovoga puta. Opatijci me poznaju osobno, cijene moj rad i pozitivan pristup i zato imam tako veliku podršku za još jedan mandat. Sa mnom znaju na čemu su i da ih čeka još četiri godine razvoja Opatije. Jedini koji se promijenio i koji nema jakog kandidata kao do sada je opatijski SDP!

Odbijam se uključiti u ovu prljavu kampanju koju provode u nedostatku lidera i rješenja za bolju Opatiju. Moja kampanja je afirmativna i okrenuta mojim sugrađanima kojima želim predstaviti sve ono smo napravili i što ćemo svi zajedno napraviti. Iza mene stoje rezultati, ispunjena obećanja, vidljivi napredak Opatije i konkretan program.

Kako u svakoj konstruktivnoj kampanji kandidati izlaze pred građane kako bi građani izravno mogli čuti rješenja koje nude za Opatiju pozivam kolegu Kirigina da izađe na sučeljavanje sa mnom bilo kada i bilo gdje i da se prestane skrivati od Opatijaca.

Umjesto prljave kampanje koju vode i skrivanja iza stranaka pozivam ga da se pred Opatijcima sučelimo kao pojedinci, analiziramo rezultate i predložimo konkretne argumente i planove. Fernando, ako si junak kakvim se predstavljaš, prihvatit ćeš ovaj poziv na sučeljavanje, pa neka na kraju Opatijci odluče kome će dati povjerenje”, navodi se u priopćenju.