Povežite se s nama
Aktualni opatijski gradonačelnik i nezavisni kandidat na nadolazećim lokalnim izborima, Ivo Dujmić, reagirao je na izjave njegovog glavnog protukandidata, a to reagiranje prenosimo u cijelosti:

“Imam moralnu i profesionalnu odgovornost odgovoriti na priopćenje gospodina Fernanda Kirigina objavljeno na Vašem portalu. Proteklo razdoblje bio sam više nego korektan i nisam se obazirao na neistine koje gosp. Kirigin zajedno sa članovima moje dojučerašnje stranke lukavo iznosi u javnosti. Građani do kojih su stigle prozivke na moj račun znaju o čemu govorim. Dosadašnju šutnju odlučio sam zaustaviti s obzirom na to da su se osim na mene, namjerili i na moju obitelj, a što nikako ne služi nikome na čast. Podsjetit ću kako svaki izbori dođu i prođu, ali svi mi ostajemo živjeti u Opatiji. Ljudsko dostojanstvo i obraz trebalo bi biti na prvome mjestu.

Vezano uz strah od izbora, primjećujem kako strah lovi one koji kao dužnosnici šeću uredima Grada i prekopavaju dokumentaciju, ne bi li napokon našli nešto čime će kompromitirati Gradonačelnika. O kome se točno radi prepustit ću građanima na razmišljanje.

Vezano za najveći broj potpisa podrške građana, navesti ću činjenicu da sam sam prikupio gotovo isti broj potpisa podrške kao i 7 stranaka zajedno. Razumljivo je na čijoj strani vlada nervoza, i tko 10 dana pred izbore plasira u medije dojam o navodnim “Dujmićevim aferama”. Meni kao kandidatu je to shvatljivo, jer iza mene stoje rad i rezultati koje Opatijci cijene i prepoznaju, pa se treba boriti protiv mene rukama i nogama. Ukoliko su ležaljke sve ono što su dosad uspjeli naći, a stoje na plaži Ičići već 26 godina, onda to samo potvrđuje da Opatiju vodim odgovorno i transparentno.

Isto tako moram se kao Gradonačelnik osvrnuti na ostale navode gosp. Kirigina i kazati kako bi upravo moj još uvijek aktualni zamjenik trebao čuvati ugled Grada Opatije, a čini upravo suprotno. Žalosno je da kao dužnosnik već mjesecima plasira neistine na moj račun, čime direktno svjesno ruši i ugled Grada kao institucije. Navedeno je preozbiljna tematika da bi ju iznosio medijskim putem, te sam još dana 16.ožujka podnio kaznenu prijavu DORH-u. Prijava sadrži točno navedeni niz kleveta, pokušaja utjecaja na birače i potencijalne kandidate na izborima kao i neprihvatljiv politički obračun, te je u prijavi navedeno više svjedoka. Kao osoba koja zastupa i vodi Grad Opatiju problem sam prijavio nadležnim tijelima, bez potrebe da išta iznosim u javnost, na ničiju štetu ili korist. No, i svojim zadnjim priopćenjem gosp. Kirigin potvrđuje kako su mu lokalni izbori bitniji od ugleda Grada, jer bi kao dužnosnik Grada trebao znati da je primjerice kaznena prijava Akcije mladih podnesena radi “politikantstva”, s obzirom na to da se nisam oglušio na odluku Gradskog vijeća o pokretanju neovisne revizije projekta KTC-a. Revizija je naručena u roku u kojemu je trebala biti naručena, a o svemu postoji javan uvid i putem internet stranice Grada, zato ovoga puta nikako ne može kazati kako “nije znao”. Akcija Mladih se može praviti da “ne zna”, ali kada to čini zamjenik Gradonačelnika, to direktno ruši prije svega njegov ugled, a potom i ugled Grada kojeg bi trebao objektivno predstavljati. Isto vrijedi i za neistine koje se iznose u predizborne svrhe a koje glase kako “se udrugama ne isplaćuje novac”, “vire kosturi iz ormara” i tome slično.

Što se tiče koalicije stranaka i mojom bivšom strankom, želim samo reći da osobno kao dugogodišnji lider SDP-a Opatija nikada ne bih dopustio da SDP padne vjerojatno na samo 2 “ulazna” vijećnika unutar koalicijske liste, a što već unaprijed i prije održanih izbora predstavlja najlošiji rezultat SDP-a u posljednjem desetljeću. I na kraju, vjerujem kako podrška prema meni samo nastavlja rasti sve više. Građani vide tko je radio i radi u njihovom interesu i u narednom razdoblju zajedno sa građanima nastavlja raditi za Opatiju i Opatijce!”, navodi se u reagiranju.