Povežite se s nama

Izbori

Dujmić: Novi Dom zdravlja već je riješena stvar

Objavljeno

na
Aktualni opatijski gradonačelnik i nezavisni kandidat na nadolazećim izborima, Ivo Dujmić, reagirao je na izjave svog protukandidata Fernanda Kirigina:

“Smatram da moram reagirati na temu izbornog programa kandidata SDP-a i predsjednika Gradskog vijeća gdje govori o tome da je „dosta prepucavanja“ te da će upravo on biti taj koji će izgraditi novi Dom zdravlja. Na početku je najvažnije reći da je izgradnja novog Doma zdravlja izravna obveza Primorsko-goranske županije, a ne Grada Opatije. On se već trebao izgraditi, što se tiče obveza Grada Opatije. Kao predsjednik Gradskog vijeća i osoba kojoj je stalo do napretka Opatije, već se je g.Kirigin mogao kod župana založiti za taj Dom zdravlja, ali eto nije. Još su njegovi vijećnici u Gradskom vijeću preispitivali lokaciju izgradnje, unatoč tome što je investicija Doma zdravlja bila spremna stvar.

Grad Opatija i Republika Hrvatska su osigurali lokaciju za gradnju, uz novi Vatrogasni dom. Dobivena je i građevinska dozvola. Jedino je trebalo osigurati novce i krenuti. I sada kada je županija prodala staru zgradu Doma zdravlja „Liburnia Riviera Hotelima“, Kirigin slavodobitno najavljuje gradnju novog Doma kao važnu točku svog programa. Ali Dom zdravlja može izgraditi jedino županija, koja će sada konačno krenuti sa izgradnjom jer su novci osigurani i treba iseliti iz sadašnje zgrade. U ovim teškim vremenima, kada smo svi posebno osjetljivi na zdravlje, vrlo je neodgovorno lažno politizirati sa tom temom. Sve kandidate za funkciju Gradonačelnika pozivam na sučeljavanje programima za boljitak Opatije i građana, a ne prazno politiziranje. Opatijke i Opatijci to od nas zaslužuju!”, poručio je Dujmić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram