Povežite se s namaAktualni opatijski gradonačelnik, Ivo Dujmić, prije nekoliko mjeseci najavio je kako napušta SDP te kako namjerava na idućim lokalnim izborima po treći put tražiti povjerenje građana, ali sada kao nezavisni kandidat.

Ovog četvrtka, 09. ožujka, Dujmić je na konferenciji za medije predstavio i tko će biti njegovi prvi suradnici u slučaju da odnese pobjedu i tijekom ovog proljeća. Njegova desna ruka bit će Emil Priskić i Vera Šantić rođ. Aničić.

“Kandidatura za treći mandat rezultat je želje da se provedu i završe započeti projekti od velikog značaja za Opatiju. U protekla dva mandata realizirani su zacrtani izborni programi i vođena je briga o ravnomjernom razvoju i poboljšanju kvalitete života svih mjesta u sastavu Opatije. Grad Opatiju vodio sam partnerski i u skladu s interesima građana te  na ove izbore izlazim u koaliciji s upravo s njima. Svaki dan razgovaram sa svojim sugrađanima, prepoznaju dosadašnje projekte i realizacije te podržavaju nastavak rada i razvoja naše Opatije, bez obzira na moj stranački status”, rekao je Dujmić.

Vera Šantić rođena je 1972. godine te ima veliko iskustvo u izvođenju radova na većim projektima od značaja za Grad Rijeku i okolicu te je najavila kako svoje iskustvo iz realnog sektora želi prenijeti na projekte i investicije u Gradu Opatiji. “Prije gdina. Dujmića svi gradonačelnici su obećavali, ali bez konkretne realizacije, i upravo zbog toga sam se odlučila pridružiti aktualnom gradonačelniku i aktivirati, jer sam sigurna da će sve započete projekte privesti kraju”, poručila je Šantić.

Drugi Dujmićev zamjenik je dr. sc. Emil Priskić koji je također bio član SDP-a, a tu je stranku prije nekoliko dana napustio kako bi mogao pružiti potporu kandidatu za kojeg smatra da je i dalje najbolji izbor za čelnu funkciju Grada Opatije. “Interes građana i rad na razvoju Opatije su iznad bilo kojeg stranačkog predznaka. Zato sam početkom ovog mjeseca napustio SDP. Idem s gradonačelnikom koji ima rezultate i brine za interes građana, za kojega znam da će ispuniti ono što je obećao i kojeg podržavam u idejama i projektima. Želim naglasiti kako mi je cilj doprinijeti radu onih ljudi koji rade za građane i koji neće popustiti pritiscima koje se na njih vrše, radi partikularnih osobnih interesa. Za Dujmića znam da će sigurno ispuniti ono što je obećao, a svojim iskustvom garantira uspješnu Opatiju”, rekao je Priskić.

Treba istaknuti i kako će on svoj mandat zamjenika gradonačelnika odraditi bez zasnivanja radnog odnosa – volontirat će, a plaću preusmjeriti za nabavku besplatnih udžbenika za sve učenike osnovne škole s područja Grada Opatije. Kao konzultant za EU fondove i financije te neovisni procjenitelj projektnog prijedloga Ministarstva poduzetništva i obrta, želja je njega angažirati upravo na tim područjima.

U ovom trenutku nije poznato tko će činiti Dujmićevu listu na izborima za Gradsko vijeće, ali otkriveno je kako je ona već sastavljena te da će značajan udio na njoj imati žene, dodao je aktualni opatijski gradonačelnik te još jednom podsjetio na realizirane projekte u posljednja dva mandata: izgrađena dugoočekivana sportska dvorana, rekonstruiran je i moderniziran gradski mrkat, izgrađeni su POS-ovi stanovi, gradi se novi Dječji vrtić, izgrađen je KTC na mjestu ex kina “Beograd”, uređena je plaža Lido i u tijeku je rekonstrukcija “staroga banja” Angiolina, uređene su i ostale plaže te sagrađene nove lučice, uređeno je niz prometnica i novih parkirnih površina, kao i niz ostalih uređenja i projekata na području Grada Opatije.