Povežite se s namaPredizborna kampanja u Opatiji povodom nadolazećih lokalnih izbora u svibnju ove godine postaje sve zanimljivija i oštrija, a u javnost su počele stizati i određene optužbe. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Opatije izrečene su tako neke tvrdnje i pitanja, odnosno optužbe zbog kojih će posla, prema svemu sudeći, imati i DORH.

Aktualni gradonačelnik Ivo Dujmić te nositelj nezavisne liste reagirao je priopćenjem za medije, koje prenosimo u cijelosti:

“Osobno sam zgrožen načinom na koji me se napada uoči izbora. Ovakvu razinu komunikacije i podmetanja nisam očekivao od osoba koje su me donedavno „iskreno“ htjele kao svoga savjetnika. Zbog neistina iznesenih u reagiranju SDP-a, a zbog zaštite digniteta Grada Opatije, institucije gradonačelnika i mene osobno, podnijet ću kaznenu prijavu DORH-u radi lažnih navoda SDP-a i gosp. Danka Žitinića, te ću svojoj kaznenoj prijavi priložiti članke posljednjih medijskih istupa SDP-a.

Radi se o ozbiljnim i lažnim optužbama s jednim, jedinim ciljem: diskreditiranjem mene kao gradonačelnika i nezavisnog kandidata na lokalnim izborima. Ne želim da itko sumnja u moju čast i poštenje te predan i transparentan rad za Opatiju svih ovih godina. Koristiti se ovakvim klevetama je u najmanju ruku neozbiljno za jednu “ozbiljnu” stranku kakvom se smatra SDP. Istodobno razmatram podnošenje privatne tužbe za klevetu protiv gosp. Danka Žitinića i to zbog iznošenja netočnih i neutemeljenih tvrdnji u javnosti. Jedina istina je da ne gradim nikakve vile u Poljanama, nema kriminala i nema nikakvih nečasnih radnji koje možete povezati sa mnom, koliko god lagali.

Očito je kako jedini način borbe protiv mene u predizbornoj kampanji ostaje plasiranje laži i konstruiranje nepostojećih afera, jer iza mene stoje rezultati i predani rad za Opatiju, a ne borba za “vlast i zauzimanje fotelja” pod svaku cijenu. Građani Opatije mogu sami zaključiti tko kome ovdje smeta te tko se i s kakvim argumentima bori za povjerenje Opatijaca.

Također gosp. Peršića kao predsjednika SDP-a Opatija podsjećam kako je moj prvi mandat na čelu Grada Opatije osvojen dok sam osobno snosio odgovornost za izlazak SDP-a na lokalne izbore 2009. godine i još uvijek bio predsjednik SDP-a Opatija. Nakon što sam kasnije prepustio vođenje stranke novom predsjedniku i vodstvu stranke ubrzo se pokazalo “tko ima kakve interese” te me se još za izbore 2013. godine pokušalo odgovoriti od kandidature na sve moguće načine. Tada nisam podlegao pritiscima te interesima pojedinaca unutar SDP-a, po cijenu i da ne budem kandidat za Gradonačelnika. Ishod toga je bilo moje ponovno preuzimanje odgovornosti na izborima 2013. i vođenje stranke u novu pobjedu, stoga SDP više ne treba ponavljati “mantru” o podršci stranke prema meni kao kandidatu.

Kao gradonačelnik, s rezultatima i svakodnevnim radom za Opatiju, ne skrivam se ni pred kime, niti se kao nezavisni kandidat bojim ponovno izaći pred sud građana. Gosp. Peršić i trenutno vodstvo opatijskog SDP-a tek sada trebaju dokazati što mogu, te će po prvi puta imati prilike testirati se na izborima. No njihovi trenutni postupci pokazuju samo strah i političko lutanje koje će građani kazniti.

Svojim “bivšim kolegama” i SDP-u još jednom poručujem kako od prvoga dana nisam lutka na koncu i neću dopustiti da se itko neodgovorno igra s institucijom Grada Opatije i gradonačelnika, neutemeljeno sumnjajući u moju čast i poigravajući se mojim ugledom. Za razliku od mnogih, od prvoga dana vjerujem da je politika častan posao, te sam se tako i ponašao odgovorno obnašajući funkciju opatijskog gradonačelnika i tako će biti i nadalje. Činit ću sve da zaštitim svoj ugled, ali se neću spuštati na razinu onih koji to čine.

Ranije spomenute objede SDP-a nažalost govore o razini komunikacije koja nas očekuje slijedeća dva mjeseca i koju Opatijci nisu zaslužili. Kako kaže narod – nije bitno što se kaže nego tko govori.

Sve to je još jedna u nizu potvrda za ispravnost moje odluke o ponovnoj kandidaturi za gradonačelnika Opatije, bez potpore stranke, ali uz potporu građanki i građana Opatije koji nemaju razloga sumnjati u moju čast i poštenje te vide rezultate moga rada u proteklih osam godina”, stoji u priopćenju koje potpisuje Dujmić.