Povežite se s nama

Vijesti

Dujmić primio novog generalnog talijanskog konzula u Rijeci

Objavljeno

naOpatijski gradonačelnik Ivo Dujmić sa zamjenicima Verom Aničić i Emilom Priskićem upriličio je primanje za Davidea Bradaninija, novoga generalnog konzula Republike Italije u Rijeci.

U pratnji generalnog konzula Bradaninija bili su i predstavnici Zajednice Talijana Opatija.

Zaželjevši konzulu dobrodošlicu gradonačelnik Dujmić je kazao kako je gradska uprava uvijek imala dobru suradnju s Konzulatom Republike Italije u Rijeci, kao i sa opatijskom Zajednicom Talijana, izrazivši pritom uvjerenje da će tako biti i u mandatu konzula Bradaninija.

Predstavivši opatijsku kulturu i povijesnu baštinu, ali i najvažnije programe kojima gradska uprava pomaže svoje sugrađane i potiče razvoj gospodarstva, gradonačelnik se osvrnuo i na dodatno proširenje suradnje.

Vezano uz bogatu opatijsku festivalsku povijest te održavanje Glazbenih dana HRT-a i Dore u Opatiji gradonačelnik je predložio uspostavu suradnje s proslavljenim festivalskim talijanskim gradom San Remom, kako bi se kroz glazbena gostovanja talijanskih glazbenika dodatno obogatile opatijske manifestacije.

Generalni Konzul Bradanini je istaknuo da je oduševljen ljepotom Opatijske rivijere te je Opatiju, odnosno Volosko, i odabrao kao mjesto stanovanja za sebe i svoju obitelj. Ujedno, njegovo dijete već polazi opatijski Dječji vrtić te se konzul Bradanini iz prve ruke uvjerio u iznimnu kvalitetu predškolske usluge, kojom je pored talijanske predškolske grupe omogućeno i rano učenje talijanskog jezika za sve zainteresirane.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram