Povežite se s nama

Izbori

Dujmić: Riješen novi parking iza opatijskog groblja, a na Kosićevu štitimo prava svih stanara i uređujemo zelenilo

Objavljeno

na
Na konferenciji nezavisne liste Ive Dujmića ovog je petka predstavljeno rješenje nova 72 parkirna mjesta iza opatijskog groblja, uređenja zelenila u naselju Kosićevu te teme okućnica u naselju koje Grad Opatija štiti u zajedničkom interesu svih stanara. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

IZGRADNJA NOVOG PARKINGA IZA OPATIJSKOG GROBLJA

Ivo Dujmić: “Radimo na toliko rješenja za naše građane da neki niti ne znaju kako smo još ranije riješili ono što oni tek sada predlažu 

“Rad Gradonačelnika i gradskih službi je intenzivan, sa mnogo projekata uređenja na području cijeloga grada. Toliko toga radimo i pripremamo da neki niti neznaju kako smo još ranije rješili ono što oni tek sada predlažu.  Takav primjer je izgradnja novog parkinga iza opatijskog groblja, koje je prijeko potrebno za sve posjetioce groblja, ali i stanare obližnjeg naselja.  Radi se o projektu na kojemu radimo već dulji niz godina, jer ne ide uvijek sve brzo i glatko kako bi željeli. Za izgradnju ovog parkinga najprije smo trebali riješiti imovinsko-pravne odnose, napraviti projekt te ishodovati lokacijsku dozvolu, koju smo dobili i koja je pravomoćna. Pokrenuli smo postupak izdavanja građevinske dozvole te ćemo zatim krenuti u izgradnju, jer unutar proračuna za 2022. god. osiguravamo potrebna financijska sredstva. Napraviti će se 40 metara prometnice sa 2 prometna traka i 72 parkirna mjesta. Parking će biti besplatan, kao što već nije pod naplatom niti u naselju Kosovo i Tošina. Također podsjećam da upravo i na Tošini završava izgradnja dodatnih parkirnih mjesta. 

ZAŠTITA PRAVA SVIH STANARA I BRIGA O UREĐENJU ZELENIH POVRŠINA

Vera Aničić: “Neki kandidati šire netočne informacije oko “otimanja” okućnica u naselju Kosićevo, jer zastrašivanjem očekuju pridobiti koji glas

“Osvrnula bih se na neke kandidate koji svjesno šire netočne informacije oko “otimanja” okućnica u naselju Kosićevo, a kažem svjesno jer su do jučer bili čelni ljudi Gradskog Vijeća, što je samo dokaz da zastrašivanjem očekuju pridobiti glasove. Istina je u biti vrlo razumljiva, Grad Opatija želi zelene površine, stepeništa, ceste i parkirališta upisati kao javno dobro u općoj uporabi, upravo radi zaštite prava svih stanara, ali i zato jer te površine održava upravo Grad Opatija. Radi se o zemljišnim česticama koje čine prilazni putevi, ceste te zelene površine nisu nikad pripali u vlasništvo vlasnicima stanova, nisu privatna imovina i neometano ih koriste svi stanovnici naselja, a održava Grad, koji vodi brigu oko uređenja i održavanja. Tako u naselju Kosićevo Grad održava 15.000 m2 zelenih površina. Isto tako obrezuju se visoka stabla na površini od 1.500 m2.

Da zaključim: nije točno da se na području naselja otimaju okućnice, već suprotno – o njima se brine i održava ih Grad, a upisom u status općeg dobra štite se prava svih stanara.  “

Prilog: Prikaz površina na redovnom godišnjem održavanju Parkova

PARKIRNA MJESTA OSTAJU UVIJEK BESPLATNA

Vlado Brnečić: “Parkirališna mjesta ispred zgrada u naselju Kosićevo ostaju uvijek besplatna”

“Jasno bi rekli kako parkirališna mjesta u ovom naselju ostaju uvijek besplatna i da svaka suprotna informacija ima za cilj  uznemiravanje građana. Ovo vodstvo Grada na čelu sa Ivom Dujmićem oduvijek gleda kako unaprijediti život svih mjesta na području Opatije, pa tako i ovog naselja, gdje su do sada već izgrađena nova parkirna mjesta, a ovo sa novim parkiralištem iza groblja je nastavak brige o široj lokaciji. Tako će se i dalje nastaviti rješavati imovinsko-pravni odnosi kako bi Grad osigurao nove lokacije za parkirna mjesta u naselju Kosićevo.”

POKRENUTO PUNO PROJEKATA – VAŽNA VEĆINA U GRADSKOM VIJEĆU 

Klaudio Gregorović: “Naša lista garancija je ravnomjernog razvoja svih mjesnih odbora

“Ove najavljene investicije koje su već pripremljene i čekaju realizaciju dokaz su da je lista na čelu sa Ivom Dujmićem garancija ravnomjernog razvoja svih mjesnih odbora. Zato je važno da naši sugrađani shvate kako naš tim jedini ima dokazano vodstvo i da zaslužuje dobiti povjerenje građana za imati većinu u Gradskom Vijeću. Na taj način će se brzo i učinkovito rješavati  planirani projekti te nastaviti sa razvojem i uređenjima.

Emil Priskić: “Pokrenuli smo jako puno projekata čija realizacija dolazi u novom mandatu”

“Poanta svega rečenog je da smo mi već pokrenuli jako puno projekata čija realizacija dolazi u novom mandatu. Ukupno za sada imamo 22 veća projekta  izgradnje ili uređenja, a primjerice ovo novo parkiralište koje smo predstavili niti nije uračunato u ta 22 projekta. Time možete dobiti dojam koliko tekućih, redovnih projekata vodimo na doborbit svih Opatijki i Opatijaca. Radimo i vodimo brigu o razvoju na svim poljima.”

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram