Povežite se s namaAktualni opatijski gradonačelnik, Ivo Dujmić, ovog je utorka, 04. travnja, predstavio ključnih osam točki svog programa. Osvrnuo se posebno na promet i problematiku parkinga u Opatiji, dok su se njegovi prvi suradnici, na koje računa tijekom trećeg mandata, osvrnuli i na druge teme za koje smatraju da su bitne Opatijcima.

“U narednom razdoblju želim dovršiti sve ono započeto i omogućiti stabilan i siguran razvoj grada. Zbog toga sam okupio ekipu koja će sa mnom to i ostvariti. Danas ću govoriti o prometu i nekim investicijama, a ostala područja će vam uskoro predstaviti ostali članovi s naše liste.”

“Promet nam je na prvom mjestu, naročito promet u mirovanju. Građani Opatije imaju velik problem kad je u pitanju parkiranje i zato smo rekli da ćemo od prvog dana kad koncesionaru isteknu prava to prepustiti gradskoj tvrtki na upravljanje. Smanjit ćemo cijenu parkinga, osigurat ćemo niz pogodnosti za građane, kako bi svi oni koji svakodnevno dolaze u centar grada mogli imati sat vremena besplatno parkiranja za obavljanje raznih obaveza. Napravili smo i projekt za parkiralište Gorovo s 260 mjesta, a u planu je i garaža Črnikovica na Voloskom, jer i tamo nedostaje parkirnih mjesta, naročito tijekom turističke sezone.”

“Uvest ćemo i opatijski mini bus koji će prometovati širim centrom Opatije, ići će do novog dječjeg vrtića, povezat će opatijska naselja, a kad se napravi prometovat će i do novog zdravstvenog centra.”

“Naš program obuhvaća osam glavnih točaka: od turizma i gospodarstva, mladih i umirovljenika, obitelji, problema prometa i parkinga te poduzetništva, kulture i sporta, ekologije, kao i nastavka investicijskog ciklusa. Razgovarali smo s mnogo Opatijaca, naročito s mladima, kako bismo i njihove želje i viziju Opatije ugradili također u naš program”, rekao je Dujmić.

To je potvrdila i kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, Vera Šantić. “Program je rađen u suradnji s građanima u proteklom razdoblju, puno smo tema otvorili i mnogo razgovarali s Opatijcima. Razradili smo kombinaciju mjera za sve građane, uz zadržavanje standarda i nastavkom ulaganja u gradsku infrastrukturu i komunalni standard. Cilj je ravnomjerni razvoj svih dijelova grada, odnosno naselja unutar grada, kao i do sada.”

Emil Priskić bit će zadužen za segment gospodarstva i ostala povezana područja. “Kao ekonomist i opatijski privrednik koji se svakodnevno susreće i razgovara s poduzetnicima i obrtnicima, moram reći kako su naše mjere koje smo pripremili usmjerene prema poboljšanju rada poduzetnika u Opatiji. Moram istaknuti kako je zadnjih godina poduzetništvo u Opatiji sve više u sinergiji s Gradom i gradskom službama, a najbolji primjer toga je posljednji opatijski Advent, kojeg su zajednički realizirali obrtnici i Grad Opatija. To je put kojim želimo nastaviti i raduje nas što u tome imamo podršku većine poduzetnika. Ta suradnja dovela je i do naše točke izbornog programa koja se bavi razvojem turizma, obrta i poduzetništva”, rekao je Priskić.

Ivo Dujmić predstavio je danas i dva nova člana svog užeg tima, a radi se o magistru prava Filipu Vlahu te o hotelijersko-turističkoj tehničarki Majdi Vičić.

“Prije svega želim naglasiti kako sam se kao mlada osoba, pravnik zaposlen u privatnom odvjetničkom uredu, ali i kao aktivan opatijski sportaš, pridružio nezavisnoj listi Ive Dujmića jer prepoznajem dosadašnji rad gradonačelnika i zadovoljan sam svime onime što se za mlade napravilo proteklih godina. Ipak, kao i većina mojih poznanika i sportskih kolega, smatram da mi mladi, ali i sportaši, imamo bolje mjesto “pod suncem” nego prije mandata Ive Dujmića. Primjer je i sportska dvorana u kojoj skoro svakodnevno treniram s ostalim sportašima, i upravo smo njih i mlade uključili u naš program i kroz razgovor s njima smo dobili mnoge ideje i smjernice za daljnji rad”, otkrio je Vlah.

“Ja također spadam među mnoge koji su se priključili Ivi Dujmiću jer je on kroz dosadašnji rad dokazao kako se obećanja mogu ispuniti. Manje priča, a više radi. To i ja vidim kao mlada Opatijka koja je aktivna u društvenom životu grada.”

“Dio našeg programa odnosi se upravo na mlade i na podršku u osnivanju obitelji, kao i nastojanju da mladi ostanu u Opatiji i stvore vlastito mjesto za stanovanje. Pripremili smo mjere koje će to omogućiti, a radi se o trenutačnim mjerama koje će rezultat polučiti odmah. Točke programa koje smo razradili zajedno s građanima bit će “pun pogodak”, a omogućit će i veću podršku obiteljima u predškolskoj i školskoj dob”, poručuje Vičić.

Najavljeno je kako će u nadolazećem razdoblju i ostali članovi nezavisne liste otkriti detalje o drugim ključnim područjima programa kojim Dujmić želi po treći puta zaraditi povjerenje građana za vođenje Opatije.