Povežite se s nama


Nezavisni kandidat za aktualnog gradonečelnika Opatije, Ivo Dujmić, iznimno je zadovoljan podrškom koju ju dobio u prvom krugu, a na današnjoj konferenciji za medije pozvao je sve da i sljedeće nedjelje još jednom zaokruže njegovo ime.

“Građani Opatije su prošle nedjelje snažno podržali našu Listu i učinile je prvom opcijom u Gradskom vijeću. Šest vijećnika je jezgro oko kojeg će se nakon moje pobjede u nedjelju okupiti stabilna koalicija za nastavak stabilnosti i razvoja Opatije. Zato tek sada biramo tko će biti Gradonačelnik i jamac za sastavljanje stabilne većine u Gradskom vijeću.

Imamo priliku odabrati iskustvo, odgovornost i stabilnost kako bi Opatija i dalje bila prva! Prva po brizi za mlade i stare, prva po radnim mjestima, po prosperitetu i stabilnosti. Jer Opatija je bitna!”, poručuje Dujmić, navodi se u priopćenju koje prenosimo u cijelosti:

MJERE ZA BOLJI I KVALITETNIJI ŽIVOT OPATIJACA
Naš izborni program kojeg smo do sada prezentirali odnosi se na mlade, obitelji s djecom do poduzetnika i umirovljenika. Za sve Opatijce omogućit ćemo 1 sat besplatnog parkiranja dnevno na području cijele Opatije, povlaštene parkirne karte za umirovljenike, stanare i zaposlenike te omogućiti neograničen besplatan parking vikendima izvan sezone. Cilj nam je izgraditi još barem dvije garaže (Gorovo i Črnikovica) te konačno uređenje plaže Slatina i prostora Pančere.

Uvest ćemo novčani bon od 500 kn za sve umirovljenike za Božić i Uskrs, povećati jednokratnu naknadu na 10.000 kn za svako rođeno dijete, uskladiti radno vrijeme vrtića prema potrebama roditelja i mnogo više od toga. Svaki osnovnoškolac dobit će besplatne udžbenike već od ove školske godine. Osigurat ćemo nove potpore za rješavanje stambenog pitanja mladih, povećati poticaje za poduzetnike i jedan od prioriteta bit će povezivanje mini busom centra Opatije sa širim centrom i novim dječjim vrtićem.

OPATIJA SE NE VODI IZ RIJEKE NI ZAGREBA, OPATIJU VODE OPATIJCI
Također želim ponoviti kako na ovim izborima nema starih i mladih, ima samo dobrih i loših, uspješnih i neuspješnih. Kao dokazani gradonačelnik koji nema stranačku stegu iza sebe sada moram čvrsto naglasiti kako nikada nisam primao instrukcije niti iz Zagreba niti iz Rijeke, moji jedini šefovi su građani Opatije! Zato poručujem da se Opatija ne vodi iz Rijeke ni iz Zagreba, Opatiju vode Opatijci!

Opatijcima u novome mandatu nudim rad i stabilnost te nove mjere za još bolji i kvalitetniji život svih Opatijaca! Vjerujem da građani prepoznaju tko cijelu ovu kampanju vodi bez vlastitih ideja i vizije, prepisujući programe i vodeći nisu kampanju ispod stola. U ovome tjednu vrlo vjerojatno možemo očekivati i nove napade, jer to je jedino čime se zapravo bave. Zato moramo poslati snažnu poruku da ne želimo takvu politiku u Opatiji. Opatijci zaslužuju rad i jedinstvo kao i zadnjih godina, bez svađa i podjela. Samo takva politika može ponuditi bolje uvjete života u Opatiji, nove garaže za automobile, parking po mjeri Opatijaca i sve ostalo što smo kazali ostvariti.

Za voditi Opatiju treba razmišljati svojom glavom i znati odgovorno donositi teške odluke, ali uvijek za boljitak Opatije.

Također moram se osvrnuti kako sam u svome mandatu učinio najviše upravo za mlade – od sportske dvorane i Centra Gervais do dječjeg vrtića koji se upravo gradi, kao i posebne mjere i poticaje koje su omogućile nova zapošljavanja.

Pozivam građane da se još jednom osvrnu na napravljeno i zaključe kome mogu vjerovati te u narednom periodu očekivati ispunjenje datih obećanja. Tek sada biramo gradonačelnika, iskusnu i odgovornu vlast, dokazanu djelima i koju vode Opatijci bez konca iz pozadine”, ističe Dujmić sa svojim suradnicima u priopćenju.