Povežite se s nama


SDP-ov kandidat za gradonačelnika, Fernando Kirigin, na današnjoj koferenciji za medije najavio je kako će već prije izbora kroz Gradsko vijeće pokušati donijeti na snagu novu odluku o porezima u Opatiji, po kojoj bi se smanjio ili ukinuo porez na potrošnju koji plaćaju ugostitelji te na godišnjoj razini iznosi oko 2,2 milijuna kuna.

Za takvo što potreban je službeni prijedlog gradonačelnika na sjednici Gradskog vijeća, a za reakciju Ive Dujmića nije bilo potrebno dugo čekati. Reagirao je priopćenjem u kojem navodi kako je upravo prije dva dana održao sastanak s ugostiteljima te da im je najavio potpuno ukidanje spomenutog poreza.

Priopćenje za javnost tim povodom prenosimo u cijelosti:

“Povodom održane tiskovne konferencije SDP-a Opatija glede prijedloga smanjenja Poreza na potrošnju za ugostitelje sa 3% na 1,5%, kako bi im olakšali poslovanje nakon povećanja stope PDV-a, objavljujemo slijedeću informaciju radi potpunog informiranja javnosti.

Gradonačelnik Ivo Dujmić je u proteklom periodu aktivno radio na rješavanju navedenog problema sa opatijskim ugostiteljima te je na tu temu održao niz sastanaka sa ugostiteljima, budući je ugostiteljstvo i turizam glavna gospodarska grana u Opatiji.

Upravo po toj temi gradonačelnik je prije svega dva dana, u utorak 28.03.2017., održao sastanak sa predstavnicima opatijskih ugostitelja te je dogovoreno da se ide na potpuno ukidanje poreza na potrošnju za opatijske ugostitelje, dakle ne samo smanjenje sa 3% na 1,5% već kompletno ukidanje poreza, kako bi se opatijskim ugostitelja olakšalo poslovanje.

Gradonačelnik Ivo Dujmić ovim putem pozdravlja reakciju gradskih vijećnika na njegovo nastojanje i postignuti dogovor sa predstavnicima opatijskih ugostitelja. Jedini razlog zašto gradonačelnik to pitanje nije uputio Gradskom vijeću na raspravu i izglasavanje jest upravo predizborna kampanja. Nema sumnje da bi mnogi prigovorili gradonačelniku kako se to čini u predizborne svrhe, služeći se populizmom.

S ozbirom na navedeno, čim bude završeno izvješće o izvršenju Proračuna za 2016. gradonačelnik Ivo Dujmić će rado pripremiti prvi rebalans proračuna i poslati Gradskom Vijeću na usvajanje prijedlog o  ukidanju poreza na potrošnju u kompletnom iznosu.

Također, gradonačelnik očekuje konačni prijedlog sindikata Dječjeg Vrtića Opatija i djelatnika oko usklađenja koeficijenata plaća”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Ivo Dujmić.