Povežite se s nama

Izbori

Dujmić: Želim da Opatija ostane lider, okrećemo se i gradnji novih POS stanova na Tošini

Objavljeno

na
Nezavisni kandidat za opatijskog gradonačelnika, Ivo Dujmić, održao je novu konferenciju za medije na kojoj je istaknuo još neke od svojih planova za novi mandat, ukoliko ponovno dobije dovoljno veliko povjerenje sugrađana. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Poštovani predstavnici medija, srdačno vas pozdravljam u ime Liste Ive Dujmića i otvaram ovu konferenciju na kojoj ćemo ukratko predstaviti dio našeg izbornog programa vezanog na obitelj i školarce. Još jednom moram napomenuti kako na našoj listi za Gradsko vijeće imamo puno stručnjaka i dokazanih ljudi. Napravili smo jasan i učinkovit program za svaku obitelj. S nama na konferenciji su: Ivo Dujmić i Emil Priskić, te naši kandidati za vijećnike Zorica Sergo, Marinko Blečić i Domagoj Tramontana”, rekla je uvodno Vera Aničić.

Ivo Dujmić: “Želimo da Opatija ostane lider – uz sve mjere za građane koje nadograđujemo, okrećemo se i gradnji novih POS-ovih stanova na Tošini”

“Želim reći da moj tim i ja ima jasan plan i rješenja za još bolji i kvalitetniji život, da nam Opatija postane “Top 1” grad za život u Hrvatskoj, jer želimo Opatiju koja ostaje lider – otvorena, jaka i koja svoje bogatstvo dijeli sa svim svojim građanima!

Mi ćemo visoki standard kojeg naš Grad pruža znati sačuvati, ali i podići na još višu razinu. Imamo program za sve ljude i program za obitelj – uvest ćemo besplatne vrtiće i jaslica za sve, besplatno rano učenje stranih jezika, besplatne marende za osnovnoškolce, besplatan produženi boravak za školarce od 1.-4. razreda, besplatan javni prijevoz za sve školarce i studente na području PGŽ.

Nakon što smo u naš program ubacili sve ove mjere za mlade obitelji, okrećemo se rješavanju stambenog pitanja mladih kroz izgradnju POS-ovih stanova. Već smo proveli anketu o zainteresiranosti i koju je predalo čak 388 zainteresiranih osoba za stanove. Dakle Anketa je pokazala visoku zainteresiranost za stanove, i to nam je jedan od priorieta u novome mandatu.

Više o našem planu kazat će naš budući vijećnik Marinko Blečić.”

Marinko Blečić: “Planiramo izgradnju dvosobnih i trosobnih stanova na Tošini”

“U našem programu imamo kao jedan od prioriteta izgradnju POS-ovih stanova na Tošini. Važno je naglasiti da Grad ima zemljište u svom vlasništvu za izgradnju tih stanova i da se oni nalaze u prostornom planu predviđeni upravo za tu namjenu. U neposrednoj blizini zemljišta nalazi se sva infrakstruktura.
Anketa koju je proveo Grad pokazala je kao najviše tražene veličine stanova dvosobne i trosobne, zato nam je u planu gradnja upravo stanova tih veličina te ćemo odmah nakon izbora krenuti sa sastavljanjem poziva za listu prioriteta dodjela novih gradskih stanova.

Domagoj Tramontana: “U planu je nadogradnja Osnovne škole R.K.J i uređenje sportskih školskih igrališta”

“Briga za mlade i obitelj je među glavnim smjernicama programa. Ono što kod nekih obitelji komplicira boravak djece u školi, ukoliko imaju više djece školskog uzrasta između 1. i 8. razreda, jer da jedno starije dijete ide u veliku opatijsku osnovnu školu, a drugo mlađe u manju školu na Voloskom.
Grad Opatija je već započeo sa projektom nadogradnje Osnovne Škole R.K.J. te će se nadogradnjom omogućiti da sva djeca od 1.-8. razreda budu u istoj školi.

Nadodao bih ovdje vođenje računa o rekreaciji djece i uređenje sportskih školskih igrališta. Nadogradnjom osnovne škole “RKJ” planirano je i uređenje cijelog okoliša škole sa bogatim sportsko-rekreacijskim sadržajem, koje će sasvim sigurno doprinijeti atraktivnosti za razne rekreacijske aktivnosti djece.

 Zorica Sergo: “Područne škole u Ičičima i Veprincu ostaju operativne, dok u Veprincu ide nastava od 1.-4. razreda”

“Nastavno na to što je kolega Tramontana rekao važno je naglasiti, da ne bude zabune, kako bi područne škole u Ičićima i Veprincu ostale operativne kao i do sada. Isto tako ,valja istaknuti kako je područna škola u Veprincu dogradnjom novog dječjeg vrtića dobila dodatni prostor i sada će moći održavati nastavu od 1.-4. razreda.

Kod male škole u Voloskom također planiramo dodatno urediti vanjsko igralište za djecu, koje će ostati otvoreno za sve, dok će sama zgrada male škole, nakon
nadogradnje škole R.K.J. i prebačaja djece u veliku školu, postati moderni Dnevni boravak za umirovljenike, sa svom potrebnom skrbi, prilagođenom potrebama starijih osoba i sa 11-satnim programom pod stručnim vodstvom.“

Emil Priskić: “Sve projekte koje možemo financiramo iz EU fondova, nadogradnja Osnovne škole R.K.J. prijavljuje se na bespovratna sredstva do 100% potpore“

“Nastavno na ovo što je već rečeno, bitno je za naglasiti kako smo uveli potpuno novi smjer financiranja projekata. Naše vodstvo upravljanja Gradom je učinkovito, sa jasnim vodstvom i znanjem. Sve projekte koje možemo financiramo iz EU fondova, čime rasterećujemo gradski proračun, omogućujemo razvoj a imamo mogućnost financiranja svih ovih novih mjera prema građanima koje predstavljamo za novo mandatno razdoblje.

Ovaj projekt nadogradnje Osnovne škole R.K.J. je pripremljen za prijavu na bespovratna sredstva norveške vlade i on je do 100% intenziteta, u iznosu od 22 milijuna kuna. Također i projekt rekonstrukcije male škole u Voloskom sa prenamjenom u dnevni boravak starijih osoba u pripremi je za prijavu na EU fondove.”

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram