Povežite se s nama
Grad Rijeka intenzivno radi na nastavku ciklusa izgradnje dječjih vrtića. Već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća bit će podnesen prijedlog kojim se traži suglasnost za zaduženje Dječjeg vrtića Rijeka u iznosu od 37 milijuna kuna. Tim bi se novcem rekonstruirala, odnosno gotovo u potpunosti ispočetka izgradila dva objekta – vrtići „Morčić“ i „Đurđica“ – čime će se kapaciteti povećati za stotinjak djece. Radovi bi trebali početi ujesen i biti gotovo do nove sezone upisa u Dječji vrtić Rijeka.

Kao rezultat odluke Vlade omogućen je postupak izvlaštenja za vrtić na Krnjevu, koji bi gradila Talijanska unija za djecu koja polaze vrtićki program na talijanskom jeziku.

„Naša je obveza bila osigurati zemljište i hladni pogon, što podrazumijeva plaće za zaposlene i materijalne troškove vrtića. Koncentriranjem svih programa na talijanskom jeziku u vrtiću na Krnjevu, oslobodit će se do 100 mjesta u drugim vrtićima, tako da će se kapacitet Dječjih vrtića Rijeka, uz ovih 200 novih mjesta i 440 koliko ih je otvoreno unatrag zadnjih pet godina, povećati na preko 640 novih mjesta“, objasnio je Obersnel.

Grad Rijeka