Povežite se s nama
Od 19. do 22. lipnja na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 32 prometne nesreće u kojima je pet osoba teže, a 11 osoba lakše ozlijeđeno. U ovom razdoblju evidentirano je 776 prometnih prekršaja, od kojih najviše ili 304 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, zatim 76 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 34  prekršaja  vožnje pod utjecajem alkohola.

Najveća brzina zabilježena je jučer oko 19,15 sati na čvoru Hreljin gdje je 34-godišnji vozač motocikla marke Yamaha zatečen pri brzini od 175 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 100 km/h. Na motociklu se osim vozača nalazio i putnik, a uz to je utvrđeno kako upravlja tehnički neispravnim motociklom na kojem nije bila istaknuta registracijska pločica te sa sobom nije imao vozačku dozvolu. Zbog počinjenja više prometnih prekršaja izrečene su mu novčane kazne te zabrana upravljanja ovom kategorijom vozila.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,98 g/kg izmjerena je 21-godišnjaku koji je 20. lipnja oko 2,40 sati na području mjesta Gorači upravljao osobnim vozilom marke VW passat, slovenskih registracijskih oznaka te se sudario s osobnim vozilom VW golf, delničkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 0,70 g/kg. U ovoj prometnoj nesreći ozlijeđeni su vozač i 21-godišnji suvozač iz VW golfa.

Iste noći, oko 4,30  sati na području Krasice dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 18-godišnji vozač i troje putnika iz osobnog vozila marke Fiat. 18-godišnjak je izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo izvan ruba kolnika, udario u željezne stupiće, betonski zid dvorišta te betonski stup naponske mreže, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,05 g/kg.

Pod utjecajem alkohola i bez valjane vozačke dozvole zatečeno je nekoliko vozača. Tako je u noći 19. lipnja na području Baške oko 2,40 sati zatečen 21-godišnjak, kako pod utjecajem alkohola od 1,25 g/kg upravlja mopedom prije stjecanja prava na upravljanje ovom vrstom vozila. Nešto kasnije, oko 3 sata 23-godišnjak je na riječkoj  Podvežici, također prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, udario u parkirano vozilo te napustio mjesto događaja prije dolaska policije. Nakon što je pronađen izmjerena mu je koncentracija alkohola od 0,71 g/kg.

Mjesto prometne nesreće napustio je i 26-godišnjak koji je 19. lipnja oko 23,30 sati u raskrižju ulica Braće Brancheta i Viktora Cara Emina upravljajući osobnim vozilom marke Opel oduzeo prednost osobnom vozilu marke Renault. I ovaj vozač je vrlo brzo pronađen, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,62 g/kg.

Policija je u još dva navrata u prometu zatekla vozače bez valjane vozačke. Riječ je o 59-godišnjaku i 55-godišnjaku  je zaustavljen na Krčkom mostu te 55-godišnjaka na području Jadranova.

Poslije ponoći, 21. lipnja u Krku policija je zaustavila 30-godišnjaka koji je odbio provjeru alkoholiziranosti, a utvrđeno je kako upravlja neregistriranim vozilom, za vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije te bez osobnih isprava.

Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilima te ugrožavati svoju i sigurnost ostalih sudionika u prometu dio vozača zatečen u prometnim prekršajima je zadržan u službenim prostorijama policije. Sve osobe zatečene u prometnim prekršajima prekršajno su sankcionirane sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.