Povežite se s namaSamo nekoliko dana nakon što su se popeli na dimnjak Centra za socijalnu skrb u Rijeci, dva muškarca započela su štrajk glađu na Korzu, javlja Index.hr.

Podsjetimo, nakon gotovo tri sata drame, dvojica muškaraca mirno su se u ponedjeljak spustila s dimnjaka i to nakon razgovora s predstavnicima Centra za socijalnu skrb i Grada. Riječ je muškarcima koji su izgubili pravo na socijalnu skrb, a to ih je natjeralo na ovakav čin.

37-godišnji Dario Ivanković iz Đakova i pet godina mlađi Marko Fiket iz Rijeke postavili su na Korzu šator i započeli štrajk glađu do ispunjenja zahtjeva napisanih na transparentu.

“Gospodine gradonačelniče, ja i Marko smo glasali za Vas, a Vi ste nas izigrali i ostavili na ulici. Oaza ima 5 praznih kreveta, a ne želite nam dati ni praznu garažu ili šupu. Dakle, od 6.9. u ponoć započeli smo štrajk glađu do smrti. Vama, dragi sugrađani, hvala na donacijama od kojih smo si kupili ovaj šator. Ako nam želite i možete, donirajte nam vodu i novac da možemo prezimiti. Ako i nemate, dovoljan je osmijeh i podrška. Bog vas sve blagoslovio i hvala na razumijevanju. Vaši sugrađani, beskućnici – Dario i Marko”, piše na transparentu koji se nalazio uz šatore na našem Korzu.

DODATAK (20:15h): Šatori su tijekom večernjih sati “nestali” s Korza. Nije poznato jesu li odustali od svog štrajka svojevoljno ili su nadležne službe udovoljile njihovim zahtjevima.