Povežite se s nama

Crna kronika

Dvije osobe iz PGŽ u prijevari s bitcoinima oštećene za preko milijun kuna

Objavljeno

na

Krčka policija provodi kriminalističko istraživanje vezano za počinjenje dva kaznena djela prijevare. U prvom slučaju riječ je o prijevari kojom je oštećena 63-godišnja hrvatska državljanka za oko 450 tisuća kuna.  Naime, oštećena je u proteklih mjesec i pol dana preko društvene mreže ostvarila vezu s muškom osobom iz inozemstva koja je od nje u više navrata tražila novčanu pozajmicu. Vjerujući njegovim obećanjima o vraćanju duga dovedena je u zabludu, te je na njegove zahtjeve putem bitcoina uplaćivala novac. Nakon što je utvrđeno da je riječ o lažnom profilu osobe na društvenoj mreži, prekinuta je komunikacija između navedenih, a policija provodi sve potrebne mjere i radnje u cilju otkrivanja počinitelja.

Drugu kaznenu prijavu o počinjenju kaznenog djela prijevare je policija zaprimila početkom travnja, kojom je oštećen 72-godišnjak za gotovo 580 000 kuna. On je ,naime, putem oglasa na internetu komunicirao elektronskom poštom s nepoznatom osobom koja ga je uvjeravala u mogućnosti brze i velike zarade u kratkom roku. Tako je 72-godišnjak u vremenu od tri i pol mjeseca na različite račune uplatio gotovo 580 000 kuna, a za koje nije dobio nikakvu zaradu, niti ima  informacije o fizičkim ili pravnim vlasnicima tih bankovnih računa.

S ciljem sprječavanja počinjenja ove vrste kaznenih djela, pozivamo građane na maksimalni oprez prilikom komuniciranja s nepoznatim osobama na internetu ili putem društvenih mreža.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram