Povežite se s nama

Crna kronika

Dvije osobe na sudu zbog sudjelovanja u navijačkim neredima u centru Rijeke

Objavljeno

na
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci krajem svibnja, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1983. i 1970.) zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja nereda iz članka 324. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su u jutarnjim satima 12. rujna 2021., u Rijeci, kao pripadnici jedne navijačke skupine; motivirani netrpeljivošću prema pripadnicima druge navijačke skupine; zajedno i dogovorno s najmanje deset maskiranih osoba koji su imali boksere na rukama i šipke, napali više pripadnika druge navijačke skupine.

Tereti ih se da su nakon što su druge osobe počele vrijeđati, omalovažavati i fizički napadati oštećenike, bacajući na njih kamenje, stolice i druge predmete, došli vozilom ispred ugostiteljskog objekta i priključili se fizičkom napadu, zbog čega su se gosti tog objekta, u strahu od fizičkog nasilja, udaljili s terase dok se djelatnica sakrila u unutrašnjost objekta. Optužnicom im se stavlja na teret da su, tijekom daljnjeg sukoba koji je eskalirao, uništili više kompleta stolova, stolica i drugog inventara ugostiteljskog objekta ukupne vrijednosti oko 30.000,00 kuna.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv obojice okrivljenika produlje mjere opreza zabrane posjećivanja određenog mjesta ili područja te obaveze redovnog javljanja određenoj osobi ili državnom tijelu (članak 98. stavak 5. i 6. Zakona o kaznenom postupku u svezi članka 98. stavak 2. točka 2. i 3. istog Zakona), javljaju iz riječkog DORH-a.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram