Povežite se s nama

Crna kronika

Dvije osobe uhićene zbog podmetanja požara, šteta je najmanje 250.000 eura

Objavljeno

na
Crikvenička policija provela je kriminalističko istraživanje nad dvojicom počinitelja, koje se sumnjiči za kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da su  u kolovozu 2022. godine te ponovo 11. travnja ove godine izazvali požare u Crikvenici. Požare su izazvali  tijekom noći na mjestima obraslim niskim raslinjem, borovom šumom, travom te raznim bjelogoričnim i crnogoričnim raslinjem, koristeći za to pogodne vremenske prilike, odnosno jak vjetar i suho vrijeme.

Moguće širenje požara na stambene i poslovne objekte u blizini spriječili su vatrogasci JVP Crikvenica i članovi okolnih  dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su ih ugasili istog dana kada su izbili, a u jednom od požara iz 2022. godine za gašenje je korišten i kanader.

U ovim požarima nije bilo ozlijeđenih građana, a liječnička pomoć pružena je trojici vatrogasaca.

Sveukupna materijalna šteta nastala navedenim požarima za sada se procjenjuje na najmanje 250.000 eura, dok će točan iznos štete biti utvrđen naknadno. Osim štete nastale na raslinju, u jednom od ovih požara nastala su oštećenja u vidu nagorijevanja i začađenja  predmeta u dvorištu kuće.

Po završetku kriminalističkog istraživanja obojica osumnjičenih su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže