Povežite se s nama


Dolores Đuračić i Silvia Golja studentice su Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. 27.04.2018 održat će se otvorenje njihovog novog ateljea na adresi Josipa Jurja Strossmayera 23/A. Ovom prigodom odlučili smo intervjuirati studentice Dolores i Silviu te otkriti samo za čitatelje fiuman.hr-a što goste očekuje na otvorenju.

Je li vam bilo teško pronaći atelje u gradu Rijeci ?
Nije, zapravo je bila iznenadna odluka zbog nedostatka prostora za rad na Akademiji. Pronašle smo prostor preko Grada Rijeke, svidio nam se te smo se prijavile i dobile ga na licitaciji. Sve se odvilo vrlo brzo.

Kako ste došle do odluke da dijelite zajedno atelje ?
Kolegice smo na fakultetu već 5 godina te smo kroz razgovor shvatile da je to nešto što obje želimo i nismo se puno dvoumile. Odlučile smo probati i eto uspjele smo! Atelje u kojemu imamo dosta prostora za rad, i u kojemu možemo biti u bilo koje doba dana, konstantni izložbeni prostor, jednostavno svoje mjesto za stvaranje.

Gdje se atelje točno nalazi i kada vas se može posjetiti?
Atelje se nalazi na adresi Ulica Josipa Jurja Strossmayera 23/A. Može nas se naći u ateljeu skoro svaki dan. U slučaju da nas nema, uvijek nas možete kontaktirati.

Što sve stvarate i koliko provodite vrijeme u ateljeu?
Iako smo u zadnje vrijeme kraće u ateljeu zbog drugih obaveza, znamo biti po cijele dane. Slikamo i eksperimentiramo, pripremamo podloge, smišljamo sljedeće projekte, često mijenjamo postavu radova kako bi bilo zanimljivije i raznolikije prolaznicima. Na otvaranju ateljea imat ćete priliku vidjeti eksperimentalni rad velikih dimenzija kojega smo zajedno osmislile, kao i ostale radove.

Da li vam je prostor adekvatan za stvaranje?
Prostor je stvarno divan, ima 64m2, velike izloge u staklu i visoki strop. Dakle, atelje je prizemno, imamo izložbeni dio prostora, zatim radni dio plus galeriju te veliko skladište. Prostor je odličan za stvaranje, a i za skladištenje radova i svega potrebnoga.

Kada će se održati otvorenje i što gosti mogu očekivati ulaskom u vaš atelje?
Otvorenje je u petak, 27. 04. 2018. u 20h. Gosti mogu razgledati radove i družiti se s nama uz hranu i piće. Pozivamo sve koji su zainteresirani! Rado ćemo ih provesti kroz atelje i upoznati s našim radom.

Što bi poručile mladim umjetnicima?
Poručila bi im da imati svoj prostor za stvaranje mnogo znači te je lakše kada ne moraš premještati i spremati platna i boje, nego možeš sve ostaviti u kreativnom neredu i drugi dan samo nastaviti. Definitivno se isplati uložiti u svoj atelje, iako je, moram priznati, naš atelje trebao dosta sređivanja i renoviranja prije nego je doveden u sadašnje stanje. No sada u njemu uživamo, te nam je kao drugi dom- rekle su Dolores Đuračić i Silvia Golja za fiuman.hr