Povežite se s nama

U organizaciji Moto kluba “Kvarner” i Automotodroma Grobnik na automotodromu Grobnik od 19. do 21. lipnja održat će se dvije motociklističke utrke svjetskih razmjera, Svjetsko prvenstvo motora s prikolicom Alpe Adria Europski kup te Prvenstvo Hrvatske i hrvatski kup Vilko Sever u motociklizmu.

Jedanaestu godinu zaredom najbolji svjetski “prikoličari” dolaze na Grobnik. Ovo je ujedno i četrnaesta utrka motora prikoličara svjetskog kupa, s time da povijest prvih utrka motora s prikolicom seže još u 1980. godinu. Ovaj će se vikend na Grobniku natjecati više od dvjesto svjetskih motociklista iz dvadeset zemalja, što će u naš kraj privući velik broj ljubitelja motosporta iz Hrvatske i inozemstva.

Organizatori su istaknuli kako je pista spremna za treninge koji počinju u četvrtak, a u petak od 12 sati slijede i prve kvalifikacije. Cijena ulaznice za dva dana je 50 kuna.

Vladimir Vujnović, u ime Automotodroma Grobnik, istaknuo je važnost brojnih manifestacija za gospodarski razvoj čitavog kraja, izrazivši zadovoljstvo popunjenošću kapaciteta automotodroma, koji je zauzet i preko 230 dana godišnje.

Pozvavši sve građane da dođu na Grobnik i pogledaju atraktivno natjecanje, direktor manifestacija na Automotodromu Grobnik Robert Živković, iskazao je veliko zadovoljstvo zbog dugogodišnje uspješnosti motociklističkih utrka na Grobniku, kao i podrške koju imaju od sponzora i pokrovitelja koji su očigledno prepoznali važnost ovakvih zbivanja za promociju našeg kraja.

Natjecanje se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a pokrovitelji Svjetskog prvenstva su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Grad Rijeka